Hoe Francis de Groot, Equensworldline, beter zichtbaar werd op haar werk

Francis de Groot
Laura van der Burgt
Door Journalist
1365 Views

in de serie ‘het 40 dagen effect’ vertellen professionals hoe zij zelf vorm hebben gegeven aan hun ontwikkeling en hoe dat hun geholpen heeft in de performance en het werkplezier. In dit blog het verhaal van Francis de Groot (44), product manager bij Equens Worldline.

“Ik vond dat ik niet genoeg werd gezien in mijn werk. Ik had goede ideeën, maar op de een of andere manier lukte het niet om mijn collega’s en het management ervan te overtuigen. Dat ergerde me. In onze eerste gesprekken vroeg mijn coach Henk stevig door op die boosheid, hij wilde weten wat erachter zat. We ontdekten dat onder mijn ergernis een heel andere emotie schuilging: onzekerheid en net iets te weinig zelfvertrouwen. We concludeerden dat ik daarmee eigenlijk vooral mezelf beperkte. Toen ik dát doorhad, konden we aan de slag.

De coach daagde me uit situaties die me stoorden, op het werk bespreekbaar te maken. ‘Wat is het ergste dat er kan gebeuren?’, vroeg hij steeds. Dat hielp me om de stap te zetten. Zo baalde ik ervan dat mijn collega’s in een groot sales project belangrijke zaken voornamelijk overlegden met een andere product manager. Ik voelde me gepasseerd. Ik schreef eerst op wat de situatie met mij deed, zonder verwijten te maken. Die voorbereiding hielp enorm, zo kon ik rustig het gesprek in. Het effect was zeer positief.

Wat bleek: het lag helemaal niet aan mij! Ik had gewoon de pech dat er iemand in ons team zat met meer ervaring, mijn collega’s waren al jaren gewend om met hem te overleggen. Dat ik aandacht voor mezelf vroeg, veranderde direct mijn positie. Ik kom nu beter tot mijn recht.

Net als Francis meer zichtbaar worden?
Dan is onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ geknipt voor je.

Dat ik in veertig dagen zoveel kon bereiken, had ik niet verwacht. Ik doorzie nu sneller hoe ik mezelf soms belemmer en ik ben beter in staat dat patroon te doorbreken. Vooral het goed voorbereiden van lastige gesprekken heeft mij erg geholpen. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt.”

Dit heeft Francis gedaan

Francis heeft het de 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’  gedaan. In deze individuele, pragmatische training kies je zelf je pad, je leerdoel én de coach die met je meeloopt. Francis waardeerde haar leertraject met een 9 en heeft het traject aanbevolen bij een aantal mensen om haar heen. Haar advies daarbij is om dit traject alleen te doen als je als persoon open staat om te willen veranderen.

25 praktische tips voor meer zelfvertrouwen op je werk

Gratis download

Te weinig zelfvertrouwen kan behoorlijk aan je knagen. Het staat je werkplezier in de weg en het zet je prestaties soms onder druk. Met deze 25 praktische tips en ideeën kun je je zelfvertrouwen een kleine boost geven op je werk.

  • Zet de eerste stap om die onzekerheid aan te pakken
  • Direct te gebruiken op je werk (en prive)
  • Plus elke maand handige tips voor meer zelfvertrouwen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn diensten:

En verder:

Stuur me een email  |  Inschrijven nieuwsbrief  |  Over Henk  |  Wat klanten ervan vinden

AANBEVOLEN ARTIKELEN