Ervaringen deelnemers

De deelnemers vinden onze 1-op-1 trajecten concreet en praktisch. Ze ervaren dat de praktijkgerichte benadering goed aansluit bij hun werk. Hun gemiddelde waardering? Een 9.1

De deelnemers vinden onze 1-op-1 trajecten concreet en praktisch. Ze ervaren dat de praktijkgerichte benadering goed aansluit bij hun werk. Hun gemiddelde waardering? Een 9.1

Reviews assertiviteit

Remt je gebrek aan assertiviteit je op het werk en wil je daarom assertiever worden? Dan is onze individuele aanpak iets voor jou. Werk gericht aan je assertiviteit, 1-op-1 met je eigen coach. Je kunt direct aan de slag en je ziet in 40 dagen snel resultaat.

“Ik weet nu dat mijn mening ook belangrijk is én gehoord mag worden.”

Henk heeft mij ontzettend geholpen om assertieverer te worden en vooral ook mezelf te blijven. Hij weet goed een spiegel voor te houden. Dat vond ik soms wel wat confronterend, maar daar moet je wel even door heen om te begrijpen waar het vandaan komt, dat je niet assertief bent van nature. Met praktische tips zette hij me gelijk aan het werk en naderhand is er ruimte om dit te evalueren, waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar heb de eerste babystapjes gezet. Ik ben niet ineens een assertief persoon maar bewaak mijn grenzen beter en deel mijn mening/gevoel ook meer. Henk levert echt maatwerk en kijkt heel goed wat wel en niet past bij je en stuurt eventueel bij als nodig. 

Bianca Bakker

Directie assistent | Accolade

“ik heb geleerd om dingen te uiten en aan te pakken die mij dwars zaten”

Ik vind het fijn dat ik geleerd heb om dingen te uiten en aan te pakken die mij dwars zaten. Ik kan daardoor gebeurtenissen op het werk veel beter in een ander perspectief zetten. Ik zal nooit ‘haantje de voorste’ zijn, maar ik heb wel geleerd dat dit niet betekent dat je nooit iets kan zeggen, wat een opluchting! Ik ben me veel bewuster van mezelf geworden waardoor ik een goede reactie kan geven in, voor mij, spannende situaties. En wat ook mooi is: ik neem het niet meer mee naar huis. 

Nadina Weveling

Medewerker frontoffice | Bazalt wonen

“Nooit gedacht dat dit zo snel kon gaan, Da’s een hele opluchting”

Eerst dacht ik bij veel gesprekken: ‘laat maar’ of ‘die houd ik op afstand’. Ik deed mezelf daarmee te kort en ik kreeg het daardoor steeds drukker in mijn hoofd. Dat is nu helemaal veranderd 🙂 Ik heb geleerd dat de stress die ik eerst voelde nu gebruik om in gesprekken aan te geven wat voor mij belangrijk is. Ik ben daar zo blij mee! Zelf mijn leidinggevende viel het op en gaf me positieve feedback. Nooit gedacht dat dit zo snel kon gaan, da’s een hele opluchting en maakt mijn werk een stuk leuker. Zo had ik een collega die, zonder kennis van zaken, zich een mening had gevormd. Ik heb daarover een gesprek gevoerd. De collega was zich er niet van bewust maar was blij dat ik het deelde. Die gesprekken lopen nu heel anders.

Aysegul Kizil

Functioneel beheerder | Maasdelta groep

“Ik ben nu veel rustiger als ik onder druk sta op het werk”

Ik weet weer goed prioriteiten te stellen en ben ik me veel bewuster van mijn eigen gedrag. Ook ben ik rustiger onder druk en in drukke periodes. Mijn gesprekken zijn ook naar een hoger niveau getild doordat ik geleerd heb om op tijd en op een leuke manier in te grijpen. Het is goed om af en toe die spiegel voor te krijgen en een betere versie van jezelf te maken. Dank hiervoor.

Oliver Burmeister

Projectopzichter | Rochdale

“Ik hou mijn hoofd koel in moeilijke situaties, dat geeft vertrouwen”

Door de coaching kan ik beter relativeren en wordt ik niet meer verlamd door allerlei negatieve gedachten. Daardoor kan ik mij beter uitspreken tegenover anderen en meer focus houden op mijn werk. Ik wilde graag meer zichtbaarheid binnen de organisatie en dat is zeker gelukt. Het resultaat heeft mijn verwachtingen zelfs overtroffen ook omdat ik ondertussen een nieuwe baan heb gevonden die veel beter bij mij past.

Moussa Akkar

Projectmanager | Infodation

“Mijn gesprekken zijn nu veel beter, collega’s horen me.”

Ik had de (soms) vervelende gewoonte om in gesprekken heel erg aanwezig te zijn, luisteren duurde nooit lang. Mijn lichaamstaal straalde frustratie uit. Veel energie ging er verloren, hier moest echt snel wat aan gebeuren. De coach leerde mij in een paar sessies te accepteren en dat het ook echt anders kan. Met het leren van handige communicatie vaardigheden ervaar ik nu al dat de kwaliteit en het resultaat van het gesprek beter zijn. Het heeft het evenwicht en mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.

Rob de Wit

Contractbeheerder | Portaal

“Ik wordt veel beter gehoord in mijn team, Dat maakt me rustig.”

Het traject heb ik als super fijn ervaren. Ik heb meer inzicht gekregen in mijn valkuilen en dan vooral wat je ermee kunt doen in de praktijk. Met alle meegekregen handvatten vind ik veel rust en kom ik waar ik wil komen en dat is gehoord worden in ons team.

Monique Oud

Medewerker rechtmatig wonen | Rochdale

“Ik kan nu veel beter opkomen voor mezelf, Dat is een hele opluchting voor me.”

De gedachte die mij echt hinderde was dat ‘wereldoorlog 3’ zou uitbreken als ik iets zei. Dat is wel voorbij 🙂 Ik kan nu veel beter opkomen voor mezelf, dat is een hele opluchting voor me. Ik ben me veel meer bewust van mezelf. Ik let beter op wat ik zeg, hoe ik overkom en welk effect dat heeft op de ander. Deze training gaf mij ook beter inzicht in de communicatie die zich afspeelde tussen mij en mijn collega’s. Zo gemakkelijk om dat te weten.

Petra Bonouvrie

Senior research assistent | TNO

“ik heb nu meer regie als mijn grens bereikt is, dat geeft me een goed gevoel”

Ik doe mijn werk met veel plezier, maar mijn energiebalans raakte verstoord. Door de coaching heb ik meer bewustzijn gekregen wanneer, en hoe ik over mijn eigen grenzen ga. Ik heb tips gekregen om hier mee om te gaan. Voor mij werkte het goed om structuur en overzicht in mijn werk aan te brengen. Daardoor kon ik veel beter de regie houden in mijn werk en de baas blijven over mijn agenda. Ook omdat ik mijn eigen valkuilen sneller herken, gaat dit steeds beter!

Mario Coolen

Senior belastingadviseur | ABAB accountants & adviseurs

“IK kan beter uiten wat ik van binnen voel”

In het traject ben ik mij veel bewuster geworden van het effect van mijn houding en uitstraling. De coach heeft mij daarin een goede en fijne spiegel voorgehouden. Niet alleen ben ik mij meer bewust maar ik heb ook geleerd om op mijn werk, op een positieve manier, te uiten wat ik van binnen voel. Wat ik zo leuk vond is dat collega’s mij feedback gaven dat ze dit zo prettig vonden. Ik kreeg het er warm van!

Monica Liqui – Lung

Medewerker wonen en zorg | Rochdale

“Het draagvlak voor mijn ideeën is merkbaar een stuk groter geworden”

Ik had een sterke, rationele focus op mijn werk en ik zag zaken vanuit mijn eigen perspectief. Hierdoor ‘vergat’ ik nogal eens de ander mee te nemen en voor draagvlak te zorgen. Ik heb geleerd om veel bewuster en empathischer gesprekken in te gaan en mijn gevoelskant beter in te zetten.Hierdoor is het draagvlak voor mijn ideeën merkbaar een stuk groter is geworden. Wat ik verder erg prettig vond aan het traject zijn de praktische tips die ik direct kon toepassen in mijn werk.

Enrico Vroombout

Economist | De Nederlandse Bank

“Ik heb geleerd om mijn belemmeringen te herkennen”

Ik heb veel over mezelf geleerd en met name hoe ik situaties beter kan aanpakken door mijn gedrag iets aan te passen. Door 1-op-1 te werken met je coach heb ik geleerd belemmeringen te herkennen en uit te schakelen om vervolgens zaken resultaatgericht op te lossen. De zoektocht naar beter functioneren doe je samen met je coach die een schat aan ervaring inbrengt en het maximale uit je haalt.

Herman Schoehuijs

Ontwikkelmanager | Woonbron

“Mijn gesprekken zijn een stuk makkelijker geworden”

Ik heb gemerkt dat ik moeilijke gesprekken gewoon heel goed kan voeren. Ik zit nu veel steviger in het zadel en dat geeft me veel vertrouwen. Ik heb geleerd om het eerder aan te pakken. Altijd het voordeel van de twijfel geven is misschien collegiaal maar niet de beste weg.

Carla Vlassak

Accountant | ABAB Accountants

“Ik ben rustiger en heb meer focus”

Ik was soms erg scherp in mijn woorden. Ik had daar echt last van. Ik heb geleerd om het rustiger aan te pakken. Dat had echt veel meer effect, geweldig! Ik merk bij mezelf dat ik er minder op zit en het maakt me rustiger. Ook kan ik daardoor beter focus op mijn doel houden in de gesprekken.

Jacqueline Heemskerk

Wijkmeester | Woningcorporatie Maasdelta

“Ik kreeg snel meer voor elkaar”

Mijn coach stelde me scherpe vragen over mijn gedrag. Hij gaf me opdrachten mee, die ik direct op mijn werkplek moest uitvoeren. Door dingen anders te benaderen, kreeg ik snel meer voor elkaar. Ik ben nu zelfs benoemd tot kartrekker van een belangrijke opdracht.

Andre Roelofs

Projectingenieur | van Doren Engineers

“Ik durf mezelf meer te laten horen”

Ik krijg meer vertrouwen, durf mezelf meer te laten horen. Ondanks dat ik wat introvert ben. De leiding hier merkt dat ook. Iemand zei tegen me: “Goh, je bent niet meer dat stille jongetje; ik had niet gedacht dat je ook zo uit de hoek kon komen!” Mooi toch!

Jordy Veldhuizen

Projectrealisator B | Liander

“Ik kan goed duidelijk maken wat mijn kwaliteiten zijn”

Wat ik prettig vond, was dat ik in dit traject duidelijk kreeg wat ik goed kan en waar ik energie van krijg. Dat geeft voor mij een duidelijke lijn waar ik mij op kan focussen in de selectie van mogelijke jobs. Ik heb ook gemerkt dat het makkelijker voor me is om duidelijk te maken naar anderen wat ik goed kan.

Maaike Kylstra

Transfer coordinator | Rijndam Revalidatie

Reviews zelfvertrouwen

Vormt jouw gebrek aan zelfvertrouwen een hinderlijk obstakel in dagelijkse werksituaties? Remt het je groei als professional? Wij kunnen je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Stap voor stap, met een individueel, specifiek op jou afgestemde traject.

ik ervaar veel meer zelfregie en zorg ik beter voor mijzelf

Ik stelde werk uit en verwachtte te veel van mijzelf, wat tot stress leidde. Door de prettige gesprekken en vragen die gesteld werden en de tips die aangereikt werden ben ik me veel bewuster van mezelf geworden, ervaar ik veel meer zelfregie en luister en zorg ik beter voor mijzelf. Ik let goed op wat goed voor me is en denk ik veel positiever over mijzelf. Door wat ik geleerd heb en ook daadwerkelijk toepas, voel ik me meer ontspannen en is er meer rust in mijn hoofd. Ik weet nu wat ik moet doen wanneer het werk me overweldigt. Zo fijn om duidelijk te hebben wat bij een ander hoort en het daar te laten. Nu stel ik werk niet meer uit, omdat ik mijn patronen veranderd heb door de inzichten die ik gekregen heb.

Marcia San-A-Jong

Consulent gebiedsbeheer | Ymere

‘Ik ben gestopt met steeds sorry zeggen omdat ik daarmee mezelf tekort deed’

Al vanaf de eerste kennismaking was er een klik. De coach observeert en signaleert nuchter en eerlijk, zonder te oordelen. Hij laat je het effect van verandering zelf inzien. Wat ik erg fijn vond was dat ik ‘On the job’ tools kreeg, om meteen mee aan de slag te gaan en nieuwe ervaringen kon opdoen. Mijn uitdagingen, grenzen bewaken en zelfrespect vergroten zijn uitgekristalliseerd in een gezond samengesteld “recept” voor het leven. De uitdagingen blijven, ik groei nog elke dag, maar het voelt goed en brengt me zoveel meer.

Ilse Burm

Consulent inkomen | Gemeente Hulst

‘het is ok zoals ik mij voel, het mag er gewoon zijn, wat een verademing!’

Ik was regelmatig zenuwachtig als ik iets nieuws moest doen. Van alles spookte er dan door mijn hoofd zoals bijvoorbeeld: ‘kan ik dat wel?’ Daar heb ik nu helemaal geen last meer van. Wat ik vooral geleerd heb is dat het ok is dat je je zo voelt en dat het niet zo gek is dat ik dan nog niet alles weet. Het mag er gewoon zijn. Ik vond het erg leuk om te merken dat je op zo’n spannend moment in gesprek kan gaan met die gedachten in je hoofd. Dat was zo’n verademing! Ik heb daardoor veel meer ruimte voor mijn enthousiasme.

Iris van der Heide

service coordinator | Rochdale

‘IK durf nu veel meer voor mezelf te kiezen waardoor ik nu beter in mijn vel zit’

Het lukte me niet zo goed om duidelijk te maken wat voor mij belangrijk is op het werk. Ik dacht dan dingen als: ‘laat ik niet te moeilijk doen’ of ‘ik wil niet iemand tot last zijn’. Ik heb in kleine stapjes geleerd om niet meer uit te gaan van het meest negatieve scenario. Ik ben me nu meer bewust dat niet alles in beton gegoten is. Ik ben minder bang voor weerwoord en durf nu veel meer voor mezelf te kiezen waardoor ik nu beter in mijn vel zit.

Sander Middelkoop

adviseur business solutions | Volkswagen

‘Ik kreeg een spiegel voorgehouden waar ik zelf nog nooit in gekeken had’

“Mijn ervaring met de coachingsessies is erg positief. Al na de eerste sessie werd ik meer bewust van mijn eigen patronen. Jolanda wist er in mijn verhaal opmerkingen uit te pikken waar wat achter zat, en door haar doorvragen konden we mijn overtuigingen en onzekerheden uitpluizen. Door de coachingsessies leerde ik mijzelf beter kennen en werd ik onzekerheden de baas. Jolanda heeft mij een spiegel voorgehouden waar ik zelf nog nooit in gekeken had.” 

Paulien

Creative copywriter | Global webshop

‘MEER bewust dat de emotie van een ander niet die van mij is’

De gesprekken met Henk hebben mij aan het denken gezet over mezelf. Je denkt dat je jezelf goed kent, maar Henk houdt je een spiegel voor. Zo ben ik me er nu van bewust dat ik de emotie van een ander niet die van mij moet maken. Begripvol zijn, luisteren, de juiste vragen stellen, maar er niet in mee gaan. Dat geeft rust voor mezelf. En andersom: als ik zelf ergens mee worstel, ga ik duidelijk bij de ander aangeven wat ik nodig heb. Je wilt niet altijd direct oplossingen, een luisterend oor is vaak voldoende.

Anne-Marie Walsma

Senior managementsecretaresse | Ymere

‘IK kan nu omarmen wie ik ben en wat ik kan’

Mijn werkgever bood mij deze coaching aan om mijn kwaliteiten te ontdekken en zelfvertrouwen te vergroten. Na elke bijeenkomst, kwam ik een stapje verder. De inzichten die ik opdeed kon ik direct in de praktijk inzetten. Vanuit mijn eigen kracht ontdekte ik wat ik eigenlijk al goed kon en waar ik wel en geen invloed op heb. Ik hoef mij niet te focussen op verbetering maar omarmen wie ik ben en wat ik kan. Dat was een fijne ontdekking die ook mijn omgeving opmerkt. ‘Het coaching traject voelt niet als een einde maar een start.’’

Esther Swart

WMO Consulent | Gemeente Haarlemmermeer

‘Ik ben gestopt met het vergelijken met anderen.’

Het grappige van dit traject is dat ik me nu veel meer bewust ben over wat ik goed kan. Ik ben gestopt met het vergelijken met anderen omdat ik me nu realiseer dat ik precies goed ben zoals ik ben, met al mijn kwaliteiten. Ook krijg ik nu goede feedback van mijn collega’s en leidinggevende; ze ervaren dat ik veel meer aanwezig ben en dat wat ik zeg ertoe doet. Ik weet nu beter dan eerst dat iedereen zijn eigen kracht heeft. Als ik het in het kort zou moeten samenvatten dan zou ik zeggen dat ik meer bewustzijn heb op wat IK goed kan en dat ik daar nu veel meer vertrouwen in heb.

Op verzoek geanonimiseerd

Woningcorporatie

‘Ik heb weer meer plezier in mijn werk gekregen.’

Door dit traject sta ik weer in mijn eigen kracht, ik sta steviger in mijn schoenen en ben in een positieve spiraal terechtgekomen. Hierdoor heb ik meer energie en ben ik meer tevreden met mijzelf. Dat heeft zo zijn positieve invloed op mijn werk als privé. In de gesprekken met mijn team laat ik weer meer van mezelf zien. Ik weet wat mijn toegevoegde waarde is en daar sta ik voor. Ik heb weer meer plezier in mijn werk gekregen.

Barbra

Brandmarketeer | Retail

‘Ik maak alles veel minder groot, dat geeft heel veel vertrouwen’

Ik loop al jaren te knokken met mijn zelfvertrouwen en kom er nu tijdens deze cursus achter dat het eigenlijk allemaal niet zo groot is dan het lijkt, maar dat ik het altijd zo groot maak……. Ik ben nu veel zelfbewuster waardoor wat ik echt goed kan veel beter zichtbaar is. Zo blij!

Linda van Til – Braam

Technisch administratief medewerkster | Rochdale

‘Ik heb geleerd ruimte te nemen wanneer ik dit nodig heb’

Ik heb grote stappen gemaakt, maar vooral ook geleerd ruimte te nemen wanneer ik dit nodig heb. Ik sta mezelf toe een kleine terugval te hebben, ik heb vertrouwen dat ik nu de tools heb (intuïtief handelen, ademtechnieken, en vooral het stapje terug/reflecteren: wat heb ik wel goed gedaan, wat zijn de mogelijkheden van deze situatie, heb ik mijn grenzen voldoende bewaakt, wat heb ik nu nodig) om weer positief verder te gaan en mezelf terug te pakken. Nogmaals dank voor de ondersteuning.

Jose Bakker

E-commerce payment consultant | Worldline

“ik Voel me nu zelfstandiger en meer gelijk aan mijn collega’s”

Om me zelfverzekerder te voelen op mijn werkplek heb ik gevraagd om coaching. De coach heeft mij via gesprekken en opdrachten laten zien waar het vandaan kwam dat ik me zo voelde. Via opdrachten uitvoeren op de werkplek of in mijn directe omgeving, heb ik mijn zelfvertrouwen vergroot, waardoor ik me nu zelfstandiger voel en meer gelijk aan mijn collega’s. Ik durf nu mijn mening te geven en mijn eigen ideeën uit te voeren.Ik vond de begeleiding erg fijn en ook dat de coach altijd voor mij klaar stond. Ik heb er veel van geleerd.

Diana Kuijt

activiteiten begeleidster | Brabantzorg

“Voorheen had ik het gevoel dat ik extraverter moest worden; dat gevoel is verdwenen.”

Ik ben mij er veel meer bewust van geworden dat ik mij niet anders hoef voor te doen dan ik ben om succesvol te zijn. Ik heb nu geleerd om bij mezelf te blijven met praktische en handige tips. Maar het belangrijkste is mijn bewustzijn op mijn eigen kwaliteiten en het feit dat ik trots kan zijn op mijn rol als (introvert) inhoudelijk expert.Wat ook ik prettig vond was dat de coach zonder oordeel naar mij luisterde. Dat maakte het dat ik open over alles met hem kon spreken. Nogmaals bedankt voor de fijne en goede sessies! Het was een sprong in het diepe, aangezien mijn bedrijf niet gewend is om deze trainingen mogelijk te maken. Maar ik heb er echt veel aan gehad. Dus ik ben blij dat ik die sprong heb gewaagd.

Eric Bos

Senior open text consultant | Delaware

“Ik stap er nu sneller op af. Dat werkt echt”

Ik merk aan mijzelf dat ik mij meer ben gaan realiseren hoe mijn gedrag bewust of onbewust een rol speelt in processen en relaties en dat is best een eye opener. Ik ben niet meer zo afwachtend als een project niet goed loopt. Ik stap er nu sneller op af, op open wijze en onderzoekend (in plaats van mailen 🙂

René Vermeulen

Medisch technoloog | Jeroen Bosch Ziekenhuis

“Ik heb geleerd om lief te zijn voor mezelf”

Ik heb geleerd om mezelf meer in acht te nemen. Voorheen ging ik maar door en luisterde ik onvoldoende naar mezelf. Dat was niet prettig. Ik heb geleerd om ‘lief te zijn voor mezelf’; als het erop aan komt kan ik nu goed mijn grenzen aangeven en dat doe ik ook. Werken aan jezelf gaat met vallen en opstaan, maar het is de investering op de lange termijn zeker waard en geeft me veel zelfvertrouwen.

Shirley de Winter

Implementation manager | Worldline

“IK heb gewoon Meer zelfvertrouwen”

Ik kreeg steeds meer positieve reacties. Dat ik meer zelfvertrouwen uitstraal, dat ik meer ontspannen ben en vrolijk. Ik heb kortgeleden met een collega samen een presentatie gegeven aan 40 mensen. Daar zaten ook verschillende managers bij. En dat ging hartstikke goed!

Heloise Hooi

IT applicatie consultant | Alliander

“Ik voel me nu positief en dat is heerlijk!”

Ik weet nu veel beter wat er in mij omgaat en hoe ik dat kan beïnvloeden. Mijn emoties namen het vaak van mij over. Dat is echt beduidend minder geworden. Ik heb geleerd dat ik het innerlijk gesprek kan voeren en dat ik mezelf complimenten kan geven. Dat is gunstig voor mijn zelfvertrouwen. Ik voel me daardoor positief en dat is heerlijk.

Mark Neil

Wijkmanager | Rochdale

“Nu in staat het patroon te doorbreken”

Dat ik in zo’n korte tijd zoveel kon bereiken, had ik niet verwacht. Ik doorzie nu sneller hoe ik mezelf soms belemmer en ik ben beter in staat dat patroon te doorbreken. Vooral het goed voorbereiden van lastige gesprekken heeft mij erg geholpen. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt.

Francis de Groot

Productmanager | Equensworldline

“Mijn ontwikkeling kwam in een stroomversnelling”

Met het 1-op-1 traject “zelfvertrouwen vergroten” kwam mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Geen lange moeizame sessies, maar hands-on en direct aan de gang! En daarnaast gesprekken met een fijne coach die me het gevoel gaf dat ik goed ben zoals ik ben.

Trea Mitterbauer

Online marketeer | ABAB Accountants

“Trots dat dit me gelukt is”

Nu heb ik meer rust in wat ik doe. Ik neem nu regelmatig pauzes en kan nu zelfverzekerder zeggen: wat ik doe is goed. Ik heb met mijn leidinggevende afgesproken dat hij me laat weten als ik iets niet goed doe. Ik ben er trots op dat dit me gelukt is!

Anneke Gersen

Kwaliteitsverpleegkundige | Brabantzorg

“Praktisch en concreet”

Het is vooral het praktische en concrete, zonder al te veel te graven hoe iets komt, wat voor mij een eye-opener was. Je moet het nog steeds zelf doen, maar ik heb enorm veel inzicht gekregen in de handvatten die er zijn en de mogelijkheden waarop ik die kan inzetten. Dank je wel daarvoor!

Cariëlle Brok

Relatiemanager | Avans Hogeschool

Reviews leidinggeven

Zoek je een 1-op-1 cursus leidinggeven met een persoonlijke coach?  Dan is onze individuele aanpak iets voor jou. Werk gericht aan je situationeel & persoonlijk leiderschap. Je kunt snel aan de slag en je ziet in 40 dagen snel resultaat.

“ik kan makkelijker dingen loslaten en er afstand van nemen”

Als leidinggevende had ik de neiging om snel in de actiestand te schieten, ongeduldig en soms zelfs wat geïrriteerd. Naar mijn mensen vertelde ik vooral hoe ik het zag en wat er moest gebeuren. In de gesprekken met Henk raakte me de vraag waar mijn ongeduld vandaan komt. Ik begrijp dat nu beter waardoor ik makkelijker dingen loslaat en er afstand van neem. Naar mijn collega’s was ik ben een beetje type: ‘consider it done’. Daardoor was soms de balans weg in die gesprekken. Ik heb dat uitgesproken naar mijn leidinggevende en ik voel me nu meer vrij om te zeggen wat ik denk. 

Jennifer van t Klooster

Office manager | SSH

“ik kan makkelijker dingen loslaten en er afstand van nemen”

Als leidinggevende had ik de neiging om snel in de actiestand te schieten, ongeduldig en soms zelfs wat geïrriteerd. Naar mijn mensen vertelde ik vooral hoe ik het zag en wat er moest gebeuren. In de gesprekken met Henk raakte me de vraag waar mijn ongeduld vandaan komt. Ik begrijp dat nu beter waardoor ik makkelijker dingen loslaat en er afstand van neem. Naar mijn collega’s was ik ben een beetje type: ‘consider it done’. Daardoor was soms de balans weg in die gesprekken. Ik heb dat uitgesproken naar mijn leidinggevende en ik voel me nu meer vrij om te zeggen wat ik denk. 

Jennifer van t Klooster

Office manager | SSH

“Bewust leren schakelen tussen gevoel en inhoud. IK zag direct effect”

Eigenlijk heb ik een sterke inhoudelijke focus en had ik minder aandacht voor wat er in een gesprek of overleg gebeurde. Hierdoor kon ik nog wel eens ‘doordrammen’ en dat frustreerde me soms. Daardoor bleven dingen ook onbesproken. Ik heb geleerd (en ervaren) om meer bewust te schakelen tussen mijn gevoel / emotie en de inhoud van het gesprek. Ik heb geleerd om mijn gevoel als graadmeter voor mijn reactie te gebruiken en in te zetten. Ik zag direct effect! Maar eerlijk is eerlijk: ik moet blijven oefenen. Ik ben me nu veel meer bewust hoe belangrijk dat is in een overleg. 

Arnaud Lykles

Senior Assetmanager | Rochdale

“Ik zet mijn invloed nu in waar het werkt En stop er mee als iets niet werkt. Verhelderend.”

Henk heeft een heel arsenaal aan kennis, opdrachten, gesprekstechnieken, die hij natuurlijk en ongemerkt inzet. Het voelt gewoon alsof je een goed gesprek hebt. Hij communiceert helder, open en warm. Hij weet op het juiste moment, de juiste “kritische” vragen te stellen. Wat ik vooral geleerd heb, is mezelf belangrijk vinden en beseffen dat ik zelf aan het roer sta. Bij alles wat ik doe. Ik zet mijn invloed nu in waar het werkt. En stop er gewoon mee als iets niet werkt. Verhelderend.

Diana Otten

Teamleider | Portaal

“bij mij is echt de knop omgedraaid om het anders te doen dan ik eerst deed.”

In mijn werk nam ik te veel hooi op mijn vork. Ik had het veel te druk met allemaal dingen die eigenlijk niet echt bij mijn werk hoorden. Als leidinggevende heb ik geleerd om niet alles meer zelf te doen. Ik heb geleerd om beter te luisteren waardoor ik tot betere beslissingen kom. De gesprekken met mijn coach hebben bij mij echt de knop omgedraaid om het anders te doen dan ik eerst deed. Dat geeft me veel zelfvertrouwen. Al veel trainingen gedaan maar deze stak er met kop en schouders boven uit.

Jacob Schutte

Voorman | Gemeente Westerwolde

“Ik ben soms zo verbaasd hoe ik nu rustig en duidelijk mijn punten op tafel kan leggen”

Ik ben anders tegen zaken aan gaan kijken. Veel rustiger. Ik kwam erachter dat ik veel (voor)oordelen had. Als ik het nu ergens niet mee eens ben vraag ik me af: “Met wie heb ik te maken, hoe kan ik dit het beste aanpakken?” Of ik ga eerst vragen stellen om mensen beter te begrijpen. Ik neem nu meer mijn plek in en ben tegelijkertijd rustiger. Ik ben soms zo verbaasd hoe ik nu rustig en duidelijk mijn punten op tafel kan leggen. En dat zonder vooroordelen en in de aanval gaan. En oh ja, de match met mijn coach was perfect.

Nelie Wilcox

Manager | Zwembad den Inkel

“Ik laat natuurlijker mijn kracht en deskundigheid zien”

Wat ik echt geleerd heb is om meer naast mijn leidinggevende te gaan staan vanuit mijn rol. Er meer in te stappen als medeverantwoordelijke met mijn eigen kracht en deskundigheid. Zelf ben ik van het ‘zaadjes planten’ richting mijn mensen (iets meerdere keren bespreken). Voor mezelf was ik daar minder goed in. Dat lukt me nu een stuk beter.

Lynn van Keijzerswaard

Expertise manager | Carglass

“Ik kan het daar laten waar het hoort”

Ik kan nu met meer afstand nadenken over hoe ik medewerkers mee kan laten bewegen richting een bepaald resultaat. Ik kan uitleg aanbieden, maar het dáár laten waar het hoort…. Kortom het is nu veel prettiger om met mij te communiceren.

Herman van der Klooster

Teamleider | HW Wonen

“I have become more assertive in a different way/level”

“In these few months of collaborating with Henk, I I have become more assertive in a different way/level. He made me understand, how impactful it will have on the conversation if we ask the quality questions. The question that makes you think can really improve the communication process and thus brings you near to solving the problem. The approach Henk uses is very simple to make you understand what needs to be done. The best thing was him empowering us to find answers and not provide it. It was really a game changes experience for me. A BIG THANK YOU.”

Babish Shrestha

Co-Partner and VP of Engineering, Proshore

“Ik ben concreter en directer geworden”

“Een van de dingen die ik meteen vanaf de start van het traject ben gaan doen, is feedback geven. Ik ben concreter en directer – naar mijn collega unitmanagers én naar medewerkers. Zonder iemand iets te verwijten, benoem ik dingen die anders kunnen. Teamleden vinden die positieve, maar duidelijke benadering prettig. De aandacht gaat naar het leermoment.”

Brenda Hanff

Unithoofd Klinische afdeling | Jeroen Bosch Ziekenhuis

“Ik kon bij mezelf blijven”

Wat ik prettig vond, was dat ik in dit traject volledig bij mezelf kon blijven. Ik heb geleerd dat het heel goed mogelijk is om zowel aardig als consequent te zijn, al is dat voor het gevoel soms tegenstrijdig. Dat geeft niet alleen voor mij maar ook voor het team een duidelijke lijn.

Izaak Clarisse

Unithoofd Dialyse | Jeroen Bosch Ziekenhuis

“Ik kan nu gemakkelijker moeilijke gesprekken relativeren”

Door me te concentreren op mijn talent heb ik een positief effect gezien op hoe ik onderwerpen beleef. Hierdoor voel ik me meer op mijn plaats en weet ik dat ik wordt gewaardeerd voor mijn bijdrage in projecten. Ik kan nu ook veel gemakkelijker vervelende onderwerpen en gesprekken relativeren en accepteren.

Peter Bosma

Teamleader | Alphabet

Reviews loopbaan

Verhindert het perspectief in je baan je werkplezier? Wil je meer weten wat je goed kan en zou je graag je talenten ontdekken om een volgende stap te zetten? Wij kunnen je helpen om je loopbaan een boost te geven. Stap voor stap, met een persoonlijke loopbaancoach.

“Dit traject heeft mij geholpen om bewuster te kiezen voor mijn volgende baan”

In mijn verleden ben ik vaak in (leidinggevende) functies ‘gerold’. Toen ik vorig jaar thuis kwam te zitten, wilde ik erachter komen of zo’n functie nu wel echt bij mij past. Door het traject met Henk heb ik inzicht gekregen in waar mijn talenten zitten en waar ik energie van krijg. Aan de hand van de gesprekken en opdrachten die ik mee kreeg, zijn we tot een soort blueprint van mijzelf gekomen. Dit helpt mij bewuster te kiezen voor mijn volgende baan of functie. Tijdens de gesprekken kwam ook naar boven dat ik vanuit mijn samenwerkingsgerichte houding mijzelf in een ondergeschikte rol plaats. Henk heeft me geleerd hoe ik dit bij mijzelf kan herkennen én hoe ik ervoor kan zorgen dat ik weer in balans kom als het gebeurt. Al met al ben ik heel blij met wat het traject me heeft opgeleverd!

Sander van Maurik

Projectleider processen | Woonbron

“Ik heb inzicht in talenten gekregen, maar vooral waar ik veel energie van krijg,”

Dit loopbaantraject heb ik vooral gebruikt om te beoordelen of ik nog op mijn plek ben in mijn huidige functie. Ik heb inzichtelijk gekregen waar mijn talenten liggen, maar vooral waar ik veel energie van krijg. Zijn werkwijze vond ik erg prettig, soms gewoon door het gesprek met elkaar aan te gaan. Maar ook door specifieke opdrachten die ik maakte waarbij ik op een “speelse” manier meer inzicht kreeg in mijn talenten en passies.Mijn conclusie na dit loopbaantraject is dat ik zeker nog heel happy ben met mijn huidige baan en dat ik samen met mijn teamleider een plan heb bedacht om me te specialiseren zodat ik nog meer plezier uit mijn werk kan halen voor de toekomst.

Diana Klopstra

Woonconsulent sociaal beheer | Bazaltwonen

“Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en verandering,”

Dit loopbaantraject was voor mij een proces wat precies op het juiste moment kwam. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en verandering, maar ik wist nog niet wat en had wat aanmoediging nodig. De coach activeerde me door de juiste vragen te stellen, me aan het denken te zetten, waardoor ik plannen ging maken, tot actie kwam en nu in mijn nieuwe job zit!

Annelies Rahakbouw

Planeconoom | Woningcorporatie Ymere

“Inzicht waar ik goed in ben gaf mij zelfvertrouwen,”

Na serieuze prive omstandigheden twijfelde ik aan alles. Aan mijzelf, mijn gezondheid, mijn kwaliteiten, mijn baan, mijn toegevoegde waarde en dus ook aan mijn bestaan. Om te herstellen verzamelde ik een hele team om mijn heen en zo kreeg ik via mijn werk de mogelijkheid voor loopbaancoaching. Door middel van praktische oefeningen werden mijn kernkwaliteiten duidelijk, waar ik goed in ben en  waar ik minder goed in ben. Dat gaf mij zelfvertrouwen waardoor ik nu positiever in het leven sta. Ik heb geleerd om flexibeler te zijn en meer mee te veren waardoor ik alles beter aan kan. Wie ik ben verander ik niet, wel hoe ik met het leven omga.

Caroline Dahle

Proces manager / equensWorldline

“Stap gezet om door te groeien”

Ik bleef hangen in hetzelfde, omdat ik wist dat ik daar goed in was en dat gaf me zekerheid. Daar was ik eigenlijk helemaal klaar mee, maar ik wist niet hoe ik dat kon veranderen. Het traject heeft me echt geholpen en de stap om door te groeien is al gezet!

Everine de Vries

Opleidingscoordinator | Corporatie Academie

“Ik heb 5 concrete opties voor mijn volgende stap”

De loopbaancoach heeft mij op een prettige maar ook duidelijke wijze laten zien waar mijn kernkwaliteiten liggen (en ook waar ze niet liggen). Vervolgens heeft hij mij geholpen om deze kwaliteiten te vertalen naar vijf concrete opties voor mijn volgende stap.

Niels Aarts

Financieel Planner | ABN AMRO

“Gelukt om de juiste keuze in mijn loopbaan te maken”

Tijdens dit traject zijn er veel dingen gebeurd waaronder een wisseling van functie, hierbij is focus van groot belang gebleken om de juiste keuze te maken. Dit is ook gelukt mede dankzij de goede en persoonlijke aanpak van mijn loopbaancoach.

Jacco de Zeeuw

Vastgoedadviseur | A-leisure makelaars

Reviews burnout preventie

Hinderen stressklachten, vermoeidheid en een futloos gevoel je in het dagelijkse werk en wil je daarom meer de balans terugvinden?

“De uitdagingen blijven, maar ik kan ze nu veel beter aan”

“Hulp vragen is niet echt mijn sterkste kant. Door maar steeds harder te gaan lopen dacht ik het wel te redden. Nou niet dus. Alle signalen voor een burn-out waren er. Ik stapte over mijn eigen overtuiging heen en meldde mij aan voor de 1-op-1 burn-out preventie training. Had ik dat maar eerder gedaan! De persoonlijke benadering, het luisteren naar mijn behoeftes, wensen en mogelijkheden en door alle handvatten sta ik steviger in mijn schoenen. De uitdagingen blijven, maar ik kan ze beter aan. Twijfel je over deze training? Gewoon doen!” 

Barbara

Communicatie adviseur | Woningcorporatie

Mail me vrijblijvend

Voor een eerste kennismaking

Goed dat je 1 van onze trainingen overweegt. We maken eerst telefonisch kennis om te kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.