1-op-1 Assertiviteitstraining

In 40 dagen assertiever worden in je werk

Remt je gebrek aan assertiviteit je op het werk en wil je daarom assertiever worden? Dan is onze individuele aanpak iets voor jou. Werk gericht aan je assertiviteit, 1-op-1 met je eigen coach. Je kunt direct aan de slag en je ziet in 40 dagen snel resultaat.

In 40 dagen assertiever worden in je werk

Remt je gebrek aan assertiviteit je op het werk en wil je daarom assertiever worden? Dan is onze individuele aanpak iets voor jou. Werk gericht aan je assertiviteit, 1-op-1 met je eigen coach. Je kunt direct aan de slag en je ziet in 40 dagen snel resultaat.

Assertiviteitstraining

€1695,- (excl. BTW)

 • 1-op-1 training met een eigen coach
 • Gratis kennismaking
 • Je hebt geen reistijd

Remt je gebrek aan assertiviteit je op het werk?

Ervaar je het als moeilijk om nee te zeggen tegen collega’s? Vind je grenzen aangeven op en in je werk lastig? Heb je moeite met opkomen voor jezelf in lastige gesprekken? Dat zet druk op het plezier in je werk.

Je overweegt daarom een assertiviteitstraining om dit probleem in 1 keer goed op te lossen. Je wilt graag snel en merkbaar verbetering.

Een klassikale cursus assertiviteit is niet ideaal. Je zoekt meer een aanpak op maat, afgestemd op jou en liefst met persoonlijke begeleiding. Je groeit het snelst met een onverdeelde focus op jóuw specifieke vragen en uitdagingen.

Dat is precies wat onze individuele training “In 40 dagen assertiever worden in je werk” je biedt. In dit traject werk je samen met je persoonlijke coach aan de verbetering van je assertiviteit.

Resultaat

Resultaat? Na afloop van dit traject:

 • Kom je succesvol op voor jezelf op je werk
 • Ben je assertief op een respectvolle manier
 • Heb je meer daadkracht en ben je weerbaarder
 • Maak je jezelf makkelijker zichtbaar in je organisatie
 • Kun je beter grenzen aangeven en voor jezelf opkomen

En maak je geen zorgen je bent nog steeds helemaal jezelf.

Assertief zijn maakt geen botterik of haaibaai van je. Maar in ons individueel traject leer je wél om de juiste dingen te zeggen op de juiste momenten. Je zegt waar je voor staat en je staat voor wat je zegt.

Waarom 40 dagen

Wist je dat nieuw gedrag al na 40 dagen fysiek en blijvend zichtbaar is in de vorm van nieuwe paden in je hersenen? Deze nieuwe paden (neurale netwerken) ontstaan als je veelvuldig oefent in de praktijk. Precies wat je doet in deze training!

“NU IN STAAT HET PATROON TE DOORBREKEN”

Dat ik in zo’n korte tijd zoveel kon bereiken, had ik niet verwacht. Ik doorzie nu sneller hoe ik mezelf soms belemmer en ik ben beter in staat dat patroon te doorbreken. Vooral het goed voorbereiden van lastige gesprekken heeft mij erg geholpen. Hoe vaker je het doet, hoe gemakkelijker het wordt.

Francis de Groot

Productmanager Equensworldline

De persoonlijke aanpak maakt deze assertiviteitscursus zo effectief

Zoals gezegd: we werken 1-op-1. Dus geen dagen met een groep in een lokaaltje, waar de aandacht verdeeld wordt over meerdere deelnemers. Wat je wel krijgt, zijn individuele sessies met je eigen persoonlijke, NOBCO gecertificeerde coach.

We stemmen het programma exact af op wat je nodig hebt:

 • Wil je duidelijker grenzen aangeven, aan jezelf en aan anderen?
 • Wil je beter voor jezelf opkomen en leren hoe je dat moet doen?
 • Wil je afrekenen met blokkades omtrent je assertiviteit?
 • Wil je handiger omgaan met vragen en verzoeken van collega’s?
 • Wil je beter omgaan met feedback en kritiek – zowel geven als ontvangen?
 • Wil je beter en effectief nee leren zeggen
 • Wil je beter uit de verf komen in lastige situaties?

Waar je ook op vastloopt: we gaan het aanpakken én oplossen. Al na de eerste sessies merk je het verschil.

“IK DURF MEZELF MEER TE LATEN HOREN”

Ik krijg meer vertrouwen, durf mezelf meer te laten horen. Ondanks dat ik wat introvert ben. De leiding hier merkt dat ook. Iemand zei tegen me: “Goh, je bent niet meer dat stille jongetje; ik had niet gedacht dat je ook uit de hoek kon komen!” Mooi toch!

Jordy Veldhuizen

Projectrealisator B | Alliander

Programma

Hoe ziet deze individuele assertiviteitscursus eruit?

We stemmen het traject af op jouw persoonlijke doelen, je werkplek en je professionele rol. Dus geen psychologische praatjes, rollenspellen of gegraaf in je verleden. We kijken naar het hier en nu, en wat jij daarin nodig hebt.

We werken met een mix van persoonlijke gesprekken, assertiviteit oefeningen, praktische handvatten voor op de werkplek en mail- en telefonisch contact naar behoefte.

Concreet is het programma als volgt ingericht:

 • Een (gratis en vrijblijvend) intake- en kennismakingsgesprek
 • Een persoonlijkheidsassessment
 • je kunt kiezen tussen 5 (face-to-face) of 7 (online) gesprekken
 • Voorbereiding en uitvoering van assertiviteit oefeningen op het werk
 • Praktische handvatten en tips
 • Onbeperkt e-mail- en telefooncontact met je trainer/coach tijdens het traject
 • Evaluatie en certificaat
 • Een opvolggesprek 3 à 4 maanden na het traject

Je krijgt dus alles wat je nodig hebt om de verandering te realiseren die je wilt, gebaseerd op een zorgvuldige intake. We werken aan je skills, halen drempels weg en we zorgen voor nieuw gedrag waarmee je je werkende leven leuker, bevredigender en succesvoller maakt.

“PRAKTISCH EN CONCREET”

Het is vooral het praktische en concrete, zonder al te veel te graven hoe iets komt, wat voor mij een eye-opener was. Je moet het nog steeds zelf doen, maar ik heb enorm veel inzicht gekregen in de handvatten die er zijn en de mogelijkheden waarop ik die kan inzetten. Dank je wel daarvoor!

Cariëlle Brok

Relatiemanagement medewerker | Avans Hogeschool

Voor wie

Voor wie is dit programma geschikt?

De 1-op-1 training “Assertiever worden in je werk” is er voor jou als professional met een mbo+-, hbo- of wo-niveau.

Je werkomgeving is dynamisch. Je hebt veel contact met collega’s en/of klanten, en (goede) communicatie is belangrijk – voor het werk, maar ook voor jezelf.

Je bent er je heel erg van bewust dat verbetering van je assertiviteit het verschil kan maken in je professioneel functioneren, en misschien ook op andere gebieden.

Dat bewustzijn komt niet uit de lucht vallen, je loopt er al langer mee rond en je beseft dat het zich niet vanzelf gaat oplossen.

Assertief op het werk zijn is belangrijk voor je en daarom wil je daaraan werken en er je schouders eronder zetten, maar wel met gerichte, professionele ondersteuning.

Locatie & kosten

Waar vindt deze training plaats?

In deze 1-op-1 training assertiviteit kun je kiezen tussen via zoom/teams/skype of face to face. De meeste deelnemers kiezen voor zoom, teams of skype vanuit praktisch oogpunt.

Kies je voor face to face dan bespreek je samen met de coach op welke locatie de coachgesprekken plaatsvinden. In beide gevallen heb je vrijwel geen reistijd.

Je voordelen:

 • Weinig / geen reistijd
 • Effectief gebruik van je tijd
 • 1-op-1 aandacht voor jou

“IK KON BIJ MEZELF BLIJVEN”

Wat ik prettig vond, was dat ik in dit traject volledig bij mezelf kon blijven. Ik heb geleerd dat het heel goed mogelijk is om zowel aardig als consequent te zijn, al is dat voor het gevoel soms tegenstrijdig. Dat geeft niet alleen voor mij maar ook voor het team een duidelijke lijn.

Izaak Clarisse

Unithoofd Dialyse | Jeroen Bosch Ziekenhuis

Kosten

Wat is je investering?

In termen van netto tijdsbesteding is dit traject de meest efficiënte en effectieve manier om je assertiviteitsskills te verbeteren. We geloven niet in fluff – alles in het traject is gericht op resultaat. Daarom zie je dat resultaat ook in zo’n korte tijd.

De prijs van dit traject is € 1.695,- exclusief btw. Of je dat nu vanuit je opleidingsbudget, werkgeversbijdrage of uit eigen zak betaalt: deze investering blijft je tot aan je pensioen rendement opleveren.

Want het is simpel: een juiste mate van assertiviteit, die je telkens weer kunt toepassen als de situatie daarom vraagt, zorgt ervoor…

 • dat je jezelf wél zichtbaar maakt op de momenten dat het telt
 • dat je over je eigen schaduw heen kunt stappen
 • dat je de regie neemt over je werkdag, je functie, je loopbaan
 • dat je jezelf de mogelijkheid geeft je volledige potentieel te benutten

Dit is de echte betekenis van voor jezelf opkomen en dat maakt een verschil van dag en nacht in je (werkende) leven.

“MEER ZELFVERTROUWEN”

Ik kreeg steeds meer positieve reacties. Dat ik meer zelfvertrouwen uitstraal, dat ik meer ontspannen ben en vrolijk. Ik heb kortgeleden met een collega samen een presentatie gegeven aan 40 mensen. Daar zaten ook verschillende managers bij. En dat ging hartstikke goed!

Heloise Hooi

IT applicatie consultant | Alliander

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor deze 1-op-1 assertiviteitstraining maar eerst even kennismaken? Of heb je vragen en wil je overleggen met me?

Maak dan een vrijblijvende, telefonische kennismakingsafspraak met mij.

Ik beloof je dat dat geen oppervlakkig praatje wordt. Ik vind het belangrijk dat je – in vrijheid – een goede keuze maakt. Daarom neem ik graag de tijd voor al je vragen.

Dit zeggen onze klanten

9.1

Klantwaardering

Deelnemers waarderen dit traject met een 9.1

95%

Aanbeveling

95% beveelt dit traject aan bij collega of vriend(in)

2003

KWALITEIT

Nederlandse Orde van Beroepscoaches sinds 2003

Sinds 2003

Veelgestelde vragen

Ik wil eerst kennismaken voordat ik beslis. Kan dat?

Zeker! Ik raad je het zelfs aan. Je krijgt dan beter een idee of deze 1-op-1 training goed bij je past, of we een klik hebben en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast. Stuur een mail om een kennismakingsgesprek af te spreken.

Op welke locatie is deze 1-op-1 training assertiviteit?

In deze 1-op-1 training assertiviteit kun je kiezen tussen via zoom/teams/skype of face to face. De meeste deelnemers kiezen voor zoom, teams of skype vanuit praktisch oogpunt. Kies je voor face to face dan bespreek je samen met de coach op welke locatie de coachgesprekken plaatsvinden. In beide gevallen heb je vrijwel geen reistijd. Ik bespreek graag met je welke vorm voor jou het meeste geschikt is

Naast assertiviteit heb ik nog een 2e leerpunt. Kan dat?

Dit komt vaker voor dan je wellicht denkt. Bijvoorbeeld: je wilt werken aan je assertiviteit en daarnaast wil je ook je zelfvertrouwen een boost geven. Of je wilt bijvoorbeeld als leidinggevende of projectmanager aan je assertiviteit werken en daarnaast aan je leidinggevende skills. Omdat het traject precies op jou is afgestemd is een 2e leerpunt geen enkel probleem.

Kan ik mijn persoonlijk budget inzetten?

Dat kan. Je persoonlijk budget kan zonder meer worden ingezet om deze training te kunnen betalen. Je regelt dat vaak via je leidinggevende of je HR adviseur. Mocht je persoonlijk budget niet helemaal genoeg zijn dat kun je altijd in overleg met je leidinggevende bespreken of jouw organisatie ook een gedeelte wil betalen.

Welke 1-op-1 training kan ik het beste kiezen?

Soms heb je raakvlakken met meerdere van onze 1-op-1 trainingen. Bijvoorbeeld: je wilt werken aan je assertiviteit en daarnaast wil je ook je zelfvertrouwen een boost geven. Of je wilt bijvoorbeeld als leidinggevende of projectmanager aan je assertiviteit werken en daarnaast aan je leidinggevende skills.

Kies daarom de 1-op-1 training die op het oog het beste past of voelt. Omdat het traject precies op jou is afgestemd doen we precies wat jij nodig hebt. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek bespreek ik dit graag met je.

Hoe schrijf ik me in? Wanneer kan ik starten?

Voordat je beslist kan ik me voorstellen dat je eerst even (telefonisch) kennis wilt maken om te kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast. Mocht je verder willen dan maak ik een voorstel. Dit voorstel mail ik naar je. Zodra het voorstel geaccordeerd is kan het traject starten.

Is deze 1-op-1 training assertiviteit geschikt voor mij?

De 1-op-1 training “Assertiever worden in je werk” is er voor jou als professional met een mbo+-, hbo- of wo-niveau. Je werkomgeving is dynamisch. Je hebt veel contact met collega’s en/of klanten, en (goede) communicatie is belangrijk – voor het werk, maar ook voor jezelf.

Je bent er je heel erg van bewust dat verbetering van je assertiviteit het verschil kan maken in je professioneel functioneren, en misschien ook op andere gebieden. Dat bewustzijn komt niet uit de lucht vallen, je loopt er al langer mee rond en je beseft dat het zich niet vanzelf gaat oplossen.

Heb je een ‘niet goed geld terug’ garantie?

Mocht je na de 1e bijeenkomst het idee hebben dat deze 1-op-training niet voor je gaat werken dan kun je de training zonder voorwaarden opzeggen. Jij of je organisatie krijgt dan gewoon het geld terug. Je maakt dit kenbaar aan de coach. Vanzelfsprekend willen we ervan leren dus het is natuurlijk wel fijn als je een toelichting wilt geven. maar dit is niet verplicht.

Wat als ik nog meer vragen heb?

Geen probleem. Ik ben er voor je om je te helpen. Stuur me een bericht en stel je vraag.

Mail me vrijblijvend

Voor een eerste kennismaking

Goed dat je een 1-op-1 training assertiviteit overweegt. We maken eerst telefonisch kennis om te kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“POSITIEF EFFECT”

Door me te concentreren op mijn talent heb ik een positief effect gezien op hoe ik onderwerpen beleef. Hierdoor voel ik me meer op mijn plaats en weet ik dat ik wordt gewaardeerd voor mijn bijdrage in projecten. Ik kan nu ook veel gemakkelijker vervelende onderwerpen en gesprekken relativeren en accepteren.

Peter Bosma

Teamleader Data Services & Document Services | ALPHABET