Hoe Andre Roelofs, engineer FrieslandCampina, kartrekker werd

Andre Roelofs Friesland Campina
Laura van der Burgt
Door Journalist
1389 Views

In dit blog vertellen professionals hoe zij zelf vorm hebben gegeven aan hun ontwikkeling en hoe dat hun geholpen heeft in de performance en het werkplezier. dit verhaal gaat over Andre Roelofs (44), engineer bij FrieslandCampina. Andre deed de 1-op-1 cursus zelfvertrouwen cursus “In 40 dagen meer zelfvertrouwen”.

andreroelofsKartrekker

“Ik had drie leerdoelen. Een: meer op de voorgrond treden, zodat collega’s mij gaan zien als een kartrekker.  Twee: sneller knopen doorhakken, zodat ik eerder mijn doel bereik. Drie: meer zelfvertrouwen krijgen en dat ook uitstralen”.

Mijn werkgever stelde voor om het coachingstraject “In 40 dagen meer zelfvertrouwen” te doen; een snelle en simpele manier om slagvaardiger én sociaal vaardiger te worden. Niet alleen ikzelf, ook mijn werkgever heeft daar immers baat bij.

Niet makkelijk om hulp vragen

Mijn coach (Henk Veenhuysen) stelde me scherpe vragen over mijn gedrag. Hij gaf me opdrachten mee, die ik direct op mijn werkplek moest uitvoeren. Ik ontdekte al snel dat veel dingen niet zo moeilijk waren als ik dacht.

Zo vond ik het bijvoorbeeld vervelend om collega’s om hulp te vragen als ik ergens zelf niet uitkwam. Ik liet de opdracht dan liggen of stelde hem uit. Ik weet nu dat je dat vervelende gevoel kunt ombuigen naar een goed gevoel, door anders naar de situatie te kijken. Iets niet weten is geen probleem, maar een interessante uitdaging.

Ik kon eenvoudig wat anders doen

Door dingen anders te benaderen, kreeg ik vrij snel meer voor elkaar.

Zo bracht ik op eigen initiatief collega’s met elkaar in contact, zodat we op tijd een startdocument voor een ingewikkeld project konden opleveren. De projectmanager waardeerde dat, hij was niet doordrongen van de complexiteit.

Ik ben nu benoemd tot kartrekker van een belangrijke opdracht. Ik spoor mijn collega’s aan op een adviserende manier en als ik problemen zie, dan stap ik gewoon op mensen af.

Soms boek ik daarmee succes, en soms lukken de dingen nog niet zoals ik ze voor ogen had. Dat is oké, ik heb een goede start gemaakt. Mijn collega’s geven me de ruimte om te leren, door niet meteen te hulp te schieten.

Net als Andre werken aan je zelfvertrouwen?
Dan is onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ geknipt voor je.

Ik geef een 8,8 voor mijn individuele cursus zelfvertrouwen. Mijn coach liet me inzien dat ik me niet zo’n zorgen hoef te maken als ik iets nieuws moet proberen. Het voelt juist goed als je direct resultaten boekt, door bewust dingen anders te doen.”

25 praktische tips voor meer zelfvertrouwen op je werk

Gratis download

Te weinig zelfvertrouwen kan behoorlijk aan je knagen. Het staat je werkplezier in de weg en het zet je prestaties soms onder druk. Met deze 25 praktische tips en ideeën kun je je zelfvertrouwen een kleine boost geven op je werk.

  • Zet de eerste stap om die onzekerheid aan te pakken
  • Direct te gebruiken op je werk (en prive)
  • Plus elke maand handige tips voor meer zelfvertrouwen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn diensten:

En verder:

Stuur me een email  |  Inschrijven nieuwsbrief  |  Over Henk  |  Wat klanten ervan vinden

AANBEVOLEN ARTIKELEN