Hoe Everine (Corporatie Academie) haar zelfbeeld veranderde

Everine de Vries CA
Nicolien Bot
Door Journalist
1694 Views

In dit blog vertellen professionals hoe zij zelf vorm hebben gegeven aan hun ontwikkeling en hoe dat hun geholpen heeft in de performance en het werkplezier. Deze keer Everine de Vries (Corporatie Academie) over het positief veranderen van haar zelfbeeld. Everine deed de 1-op1 cursus zelfvertrouwen “In 40 dagen meer zelfvertrouwen”.

Blijven hangen in hetzelfde

Ik wilde mijn werk nog beter kunnen doen, privé daarmee in balans houden en ik wilde graag doorgroeien in mijn functie. Maar ik bleef hangen in hetzelfde, omdat ik wist dat ik daar in goed was en dat gaf me zekerheid. Daar was ik eigenlijk helemaal klaar mee,

maar wist niet hoe ik dat kon veranderen. Een collega adviseerde me het 40 dagen traject, en dat sprak me aan. Het is niet te lang, geen geiten wollen sokken gedoe, en duidelijke werkopdrachten. Dus daar ben ik mee begonnen.

Ik kom wel zeker over, maar eigenlijk ben ik heel onzeker, dus ik liet me onvoldoende zien naar anderen. Dat beeld brokkelde vrij snel af. Mijn coach zei op een gegeven moment dat ik te streng was voor mezelf; dat was een eyeopener!

Zo had ik het nog nooit bekeken. En ook de feedback die ik aan een collega moest vragen, heeft me geholpen. Ik had bijvoorbeeld het idee dat ik anderen niet tot last wilde zijn, dus vroeg niet om hulp, of sloeg hulp af.

Dat zag ik als positief, maar uit de feedback begreep ik dat dat helemaal niet als positief ervaren wordt. Mensen vinden het fijn om te kunnen helpen, dat is helemaal geen last.

Ik reageerde vanuit emotie

Als iemand iets tegen me zei wat voor mij kwetsend was, reageerde ik uit emotie. Ik vatte het persoonlijk op. Daarin gaf ik anderen eigenlijk helemaal geen ruimte om iets bespreekbaar te maken, ik sloeg als het ware dicht.

Nu neem ik wat meer tijd voor ik reageer. Laat het even betijen en denk erover na. Waar gaat het over? Wil ik hier iets mee? Kan ik hier iets mee? Daardoor word ik rustiger en kan ik er later op terug komen.

Ik denk dus bewuster over mezelf na, waardoor ik ook eerder mijn grenzen aan kan geven. Collega’s om me heen hebben gezien dat ik hard aan het werk was met dit traject, en mijn verandering is zichtbaar in kleine dingetjes die pas opvallen in wat ze met me meemaken.

Zo kan ik bijvoorbeeld nu een complimentje aannemen, in plaats van het wegwuiven zoals ik altijd deed.

Net als Everine werken aan het versterken van je zelfbeeld?
Dan is onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ echt iets voor jou.

Aan de gang!

Het veertig dagen traject heeft me echt geholpen. Mijn coach was direct en duidelijk en daar houd ik van, ook al is het soms lastig. En zelf met werkopdrachten aan de gang, vond ik een fijne manier om me te ontwikkelen.

En die nieuwe functie? De stap om door te groeien is al gezet! Het is de bedoeling dat ik een combinatie ga maken van een interne en externe functie.

Deze geleidelijke stap zie ik nu meer zitten, omdat ik niet onzeker hoef te zijn of ik wel voldoende kennis in huis heb.

25 praktische tips voor meer zelfvertrouwen op je werk

Gratis download

Te weinig zelfvertrouwen kan behoorlijk aan je knagen. Het staat je werkplezier in de weg en het zet je prestaties soms onder druk. Met deze 25 praktische tips en ideeën kun je je zelfvertrouwen een kleine boost geven op je werk.

  • Zet de eerste stap om die onzekerheid aan te pakken
  • Direct te gebruiken op je werk (en prive)
  • Plus elke maand handige tips voor meer zelfvertrouwen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn diensten:

En verder:

Stuur me een email  |  Inschrijven nieuwsbrief  |  Over Henk  |  Wat klanten ervan vinden

AANBEVOLEN ARTIKELEN