Zelfvertrouwen vergroten

7 oneerlijke tips die je een voorsprong geven in je werk.

Henk Veenhuysen
door Henk Veenhuysen
keer bekeken

Wel eens gehoord van unfair advantages? Het zijn de oneerlijke voordelen die effectieve professionals gratis en voor niks hebben meegekregen. Das niet eerlijk! Het goede nieuws? je kunt ze gewoon leren.

Van oorsprong komt de naam “unfair advantage” (oneerlijk voordeel) uit de investeringswereld. Investeerders zijn daar continu op zoek naar de unfair advantage van bijvoorbeeld een nieuw product.

Een voorbeeld van zo’n unfair advantage is dat jij als enige de techniek beheerst om een dergelijk product te maken. Dat geeft je een voorsprong op de concurrentie en daarmee wordt het interessanter om te investeren.

Ook op het persoonlijke vlak kunnen professionals “unfair advantages” hebben. Het zijn voordelen die het maken dat die professionals zaken makkelijker voor elkaar krijgen en daarmee succesvoller zijn dan professionals die daar geen gebruik van maken.

‘Das niet eerlijk’ zul je zeggen. Het goede nieuws is dat je deze unfair advantages gewoon kunt leren. Je zult er wellicht wat moeite voor moeten doen maar het kan. In dit artikel tref je een zeven-tal van deze “unfair advantages” aan. Laat je inspireren!

Unfair advantage 1: open kunnen staan voor verandering

Gaan op de automatische piloot is gemakkelijk en comfortabel, maar daar word je omgeving niet anders van. Afwijken van gebaande paden is niet altijd makkelijk en vraagt moed, maar kan nodig zijn om je doelen te realiseren.

Dus kom uit je comfortzone. Verandering gaat vaak met verwarring en onzekerheid gepaard. Het is goed je daarbij te realiseren dat daar waar verwarring is, ook groei is. ‘’Leven is het meervoud van lef’’ zoals Loesje ooit schreef.

Unfair advantage 2: Bewuste keuzes kunnen maken

Wanneer je weet waar je naar toe wil, wanneer je weet wat juist of onjuist is, wanneer je weet wat wel of niet bijdraagt aan het bereiken van je doel(en), dan worden keuzes opeens een stuk eenvoudiger.

Een fundamenteel bestanddeel van innerlijk leiderschap is dat je een richtinggevende visie, een moreel kompas ontwikkeld. Een moreel kompas maakt je pro-actief. Je bent niet een speelbal van je omgeving, maar zit zelf achter het stuur, maakt bewust keuzes, met een duidelijke richting voor ogen.

Unfair advantage 3: Positieve gedachten naar voren laten komen

Mensen die positief denken verschillen niet zo veel van mensen die negatief denken. Ze denken allebei en geloven beiden in wat ze denken, ze richten beiden hun aandacht op een deel van de werkelijkheid.

Het is goed je te realiseren dat ‘’A negative mind will never give you a positive life’’. Leer je aandacht te richten op positieve dingen. Op het goede, niet op het slechte. Op wat je hebt, niet op wat er ontbreekt.

Unfair advantage 4: kunnen focussen op de belangrijke zaken

Begin met het einde voor ogen en zorg dat je een duidelijke focus hebt op je einddoel. Focus is de stip op de horizon, wat vind je belangrijk, waar wil je naar toe, wat wil je bereiken en hoe ziet dat er dan uit.

Zorg voor een positieve focus. Een positieve focus zorgt namelijk voor meer energie. Een positieve focus betekent een focus op wat je wél wilt in de toekomst, een focus op wat je wél wilt in lopende of voorbije situaties en een focus op wat er goed ging en gaat. Richt je energie vooral op je Cirkel van invloed¹, op die zaken waar je echt iets aan kunt doen.

Unfair advantage 5: in staat zijn om je volledig op een ander te richten

Wanneer je in gesprek bent richt dan je aandacht en energie volledig op de ander. Volledig betekent niet dat je ook nog met iets anders bezig kunt zijn. Multitasking is in dit opzicht een illusie.

Zorg dat je oogcontact maakt, want alleen op die manier maak je echt contact. Laat de ander uitpraten en stel vragen. En het is een specifieke manier van vragen stellen die ‘bescheiden verzoeken’ wordt genoemd.

De definitie van een bescheiden verzoek is als volgt: Iemand bescheiden verzoeken is de kunst om iemand uit te horen, om vragen te stellen waarop je het antwoord niet al kent, om een relatie aan te gaan op basis van nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling voor de ander.

Unfair advantage 6: in staat zijn om de verantwoordelijkheid te nemen

Jouw uitdaging is jouw uitdaging. Jij bent de eigenaar van jouw leven. Dus als het eens tegen zit dan ligt dat niet altijd aan de ander. Die ander gaat het waarschijnlijk ook niet voor je oplossen.

Klagen helpt niet en geeft veel negatieve energie, zelfmedelijden helpt je niet verder. Door weg te kijken wordt er niets opgelost en met destructief gedrag (te veel eten, drinken, gamen, roken, etc) gaat het ook niet weg. Verleg nooit de verantwoordelijkheid over jouw geluk, jij bent namelijk de enige die hier verantwoordelijk voor is.

Unfair advantage 7: Af en toe het gas eraf kunnen halen

Stilte verbindt, het verbind je met je diepste zijn en leidt tot diepe rust en ontspanning. ‘’In stilte – in de meditatie – ontstaan inspiratie en creativiteit’’ zegt Herman Wijffels in een interview.

En stilte biedt een prima mogelijkheid om te reflecteren. Uit onderzoek blijkt dat succesvolle mensen een goed vermogen tot (zelf)reflectie hebben. Wat doe ik, en hoe doe ik het, is mijn koers nog de juiste, het zijn allemaal vragen die aan bod kunnen komen tijdens reflectie op je eigen handelen. Het zorgt er voor dat belangrijke vraagstukken naar boven komen.

Aanbevolen voor jou

Loopbaan

Snelle DIY-gids voor zelfontplooiing & zelfontwikkeling

keer bekeken
Leidinggeven

Mijn medewerkers geven me nooit feedback (& dit is waarom!)

keer bekeken
Leidinggeven

Pffft, emoties van medewerkers. Hoe deal ik daarmee?

keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Hoe ga je om met iemand die huilt op het werk

keer bekeken
Assertiever worden nu-populair

7 makkelijke gesprekstechnieken om een moeilijk gesprek op de rit te houden

keer bekeken
Burnout

Zo ga je beter stressbestendig met problemen op het werk om

keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Deze 3 simpele dingen doen mensen die gelukkig zijn

keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Hoe je gemakkelijk loslaat wat andere mensen van je vinden

keer bekeken
Burnout

Bang om burn-out te raken? Met deze 7 tips raak je niet overwerkt

keer bekeken
nu-populair Zelfvertrouwen vergroten

De 25 beste helpende gedachten om te stoppen met negatief denken

keer bekeken

Recente artikelen

Zelfvertrouwen vergroten

Hoe ga je om met iemand die huilt op het werk

Het kan wat ongemakkelijk voelen, als iemand huilt op het werk. Wat kan je dan het beste doen? Zeggen dat hij/zij moet stoppen met huilen is niet de meest empathische reactie maar helemaal niks doen is misschien ook niet handig. Hoe kun je het beste omgaan met dit soort situaties? In dit blog lees je het.

keer bekeken
gelukkig zijn
Zelfvertrouwen vergroten

Deze 3 simpele dingen doen mensen die gelukkig zijn

Misschien geloof jij het ook wel: dat altijd gelukkig zijn je ultieme doel in het leven is. Dat je je daardoor nu niet ok voelt en te kort voelt schieten omdat je er nog niet bent is natuurlijk een beetje vervelend. 3 ideetjes om dat aan te pakken.

keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Hoe je gemakkelijk loslaat wat andere mensen van je vinden

Vat je alles persoonlijk op? Ben je bang voor reacties van andere mensen? Ben je teveel bezig met hoe je overkomt of wat anderen van je vinden? Heb je daardoor het gevoel dat je altijd moet aanpassen? Lees dan snel verder want in dit blog vertel ik je hoe je dat kunt loslaten.

keer bekeken
helpende gedachten
nu-populair Zelfvertrouwen vergroten

De 25 beste helpende gedachten om te stoppen met negatief denken

Merk jij aan jezelf dat je negatief denkt over jezelf? Is dat eigenlijk best vermoeiend en houdt dat je tegen in wat je wilt bereiken? Met deze 25 helpende gedachten zet je een eerste stap om dat aan te pakken zodat jij precies kunt zijn wie jij bent en kunt laten zien wat je in huis hebt.

keer bekeken