Zelfvertrouwen vergroten

Hoe Heloise Hooi (Alliander) haar stem liet horen

Nicolien Bot
door Nicolien Bot
968 keer bekeken

In dit blog vertellen professionals hoe zij zelf vorm hebben gegeven aan hun ontwikkeling en hoe dat hun geholpen heeft in de performance en het werkplezier. Deze keer Héloïse Hooi, (Alliander). Zij deed het 1-op-1 cursus zelfvertrouwen “In 40 dagen meer zelfvertrouwen”.

Kennismaken met jezelf

heloisehooi 1

Tijdens verschillende gesprekken, o.a. met mijn leidinggevende,  kreeg ik terugkoppeling op mijn functioneren. Dat ik meer mijn stem mocht laten horen tijdens vergaderingen, dat ik meer mijn mening moest geven en vertellen wat ik doe. Dat gold eigenlijk ook bij conflicten, dan klap ik meestal dicht. Ik werk op een afdeling met hele extraverte mensen, en ik ben nogal introvert en dat ondermijnde mijn zelfvertrouwen.

Al vanaf het moment dat ik over het 40-dagen traject las, wist ik dat het iets voor me was! En vanaf het eerste moment had ik er wat aan. Het was alsof ik mezelf onder een vergrootglas legde, inzoomde op mezelf. Ik beschreef één voor één alles van mezelf, steeds concreter, en zo kreeg ik beter zicht op mijn verbeterpunten en wat ik er aan kon doen.

 Mijn eigen gedachten stonden me in de weg

Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik hele negatieve gedachten had over mezelf en mogelijke reacties van anderen. Maar dat zei ik niet. Tijdens het tweede coachingsgesprek met Henk moest ik antwoord geven op de vraag “wie wil ik zijn?” dat vond ik een hele confronterende vraag, maar het leerde me om constructiever te kijken naar mezelf en ook loyaal te zijn naar mezelf.

Zo was er op een vergadering een coördinator, bij wie ik me geïntimideerd voelde daar haar extraverte houding en haar grote hoeveelheid kennis. Zij vertelde iets, en toen heb ik gezegd: “ik ben het gedeeltelijk met je eens”. Dat was voor mij een grote stap! En heel verrassend, ze reageerde met: “Goed dat je dat zegt, hoe zou ik het anders kunnen doen?” Dus al die negatieve gedachtes die ik had over haar mogelijke reacties, waren in werkelijkheid heel anders! Dat gaf me meer zelfvertrouwen.

Net als Heloise jezelf meer laten horen?
Dan is onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ misschien wel iets voor jou.

Gewoon durven doen!

Ik kreeg steeds meer positieve reacties. Dat ik meer zelfvertrouwen uitstraal, dat ik meer ontspannen ben en vrolijk. Ik heb kortgeleden met een collega samen een presentatie gegeven aan 40 mensen. Daar zaten ook verschillende managers bij. En dat ging hartstikke goed!

Kijk, de input die ik heb gehad, is voor mij de basis om door te gaan. Ik blijf me ontwikkelen. Ik zou het traject iedereen aanraden. Als je je eigen leerpunten accepteert, is het gewoon een kwestie van durven dóen! Het lef om kennis te maken met jezelf.

Aanbevolen voor jou

Leidinggeven

Pffft, emoties van medewerkers. Hoe deal ik daarmee?

5274 keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Hoe ga je om met iemand die huilt op het werk

7641 keer bekeken
Assertiever worden nu-populair

7 makkelijke gesprekstechnieken om een moeilijk gesprek op de rit te houden

86757 keer bekeken
Burnout

Zo ga je beter stressbestendig met problemen op het werk om

3741 keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Deze 3 simpele dingen doen mensen die gelukkig zijn

9812 keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Hoe je gemakkelijk loslaat wat andere mensen van je vinden

13143 keer bekeken
Burnout

Bang om burn-out te raken? Met deze 7 tips raak je niet overwerkt

4478 keer bekeken
nu-populair Zelfvertrouwen vergroten

De 25 beste helpende gedachten om te stoppen met negatief denken

42104 keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Meer rust en minder stress door je te onthechten

6135 keer bekeken
Leidinggeven

Ongevraagd advies geven helpt nooit. Deze 7 wetten werken wel.

10269 keer bekeken

Recente artikelen

Zelfvertrouwen vergroten

Hoe ga je om met iemand die huilt op het werk

Het kan wat ongemakkelijk voelen, als iemand huilt op het werk. Wat kan je dan het beste doen? Zeggen dat hij/zij moet stoppen met huilen is niet de meest empathische reactie maar helemaal niks doen is misschien ook niet handig. Hoe kun je het beste omgaan met dit soort situaties? In dit blog lees je het.

7641 keer bekeken
gelukkig zijn
Zelfvertrouwen vergroten

Deze 3 simpele dingen doen mensen die gelukkig zijn

Misschien geloof jij het ook wel: dat altijd gelukkig zijn je ultieme doel in het leven is. Dat je je daardoor nu niet ok voelt en te kort voelt schieten omdat je er nog niet bent is natuurlijk een beetje vervelend. 3 ideetjes om dat aan te pakken.

9812 keer bekeken
Zelfvertrouwen vergroten

Hoe je gemakkelijk loslaat wat andere mensen van je vinden

Vat je alles persoonlijk op? Ben je bang voor reacties van andere mensen? Ben je teveel bezig met hoe je overkomt of wat anderen van je vinden? Heb je daardoor het gevoel dat je altijd moet aanpassen? Lees dan snel verder want in dit blog vertel ik je hoe je dat kunt loslaten.

13143 keer bekeken
helpende gedachten
nu-populair Zelfvertrouwen vergroten

De 25 beste helpende gedachten om te stoppen met negatief denken

Merk jij aan jezelf dat je negatief denkt over jezelf? Is dat eigenlijk best vermoeiend en houdt dat je tegen in wat je wilt bereiken? Met deze 25 helpende gedachten zet je een eerste stap om dat aan te pakken zodat jij precies kunt zijn wie jij bent en kunt laten zien wat je in huis hebt.

42104 keer bekeken