Hoe Heloise Hooi (Alliander) haar stem liet horen

Heloise hooi
Nicolien Bot
Door Journalist
2909 Views

In dit blog vertellen professionals hoe zij zelf vorm hebben gegeven aan hun ontwikkeling en hoe dat hun geholpen heeft in de performance en het werkplezier. Deze keer Héloïse Hooi, (Alliander). Zij deed het 1-op-1 cursus zelfvertrouwen “In 40 dagen meer zelfvertrouwen”.

Kennismaken met jezelf

heloisehooi 1Tijdens verschillende gesprekken, o.a. met mijn leidinggevende,  kreeg ik terugkoppeling op mijn functioneren. Dat ik meer mijn stem mocht laten horen tijdens vergaderingen, dat ik meer mijn mening moest geven en vertellen wat ik doe. Dat gold eigenlijk ook bij conflicten, dan klap ik meestal dicht. Ik werk op een afdeling met hele extraverte mensen, en ik ben nogal introvert en dat ondermijnde mijn zelfvertrouwen.

Al vanaf het moment dat ik over het 40-dagen traject las, wist ik dat het iets voor me was! En vanaf het eerste moment had ik er wat aan. Het was alsof ik mezelf onder een vergrootglas legde, inzoomde op mezelf. Ik beschreef één voor één alles van mezelf, steeds concreter, en zo kreeg ik beter zicht op mijn verbeterpunten en wat ik er aan kon doen.

 Mijn eigen gedachten stonden me in de weg

Ik kwam er bijvoorbeeld achter dat ik hele negatieve gedachten had over mezelf en mogelijke reacties van anderen. Maar dat zei ik niet. Tijdens het tweede coachingsgesprek met Henk moest ik antwoord geven op de vraag “wie wil ik zijn?” dat vond ik een hele confronterende vraag, maar het leerde me om constructiever te kijken naar mezelf en ook loyaal te zijn naar mezelf.

Zo was er op een vergadering een coördinator, bij wie ik me geïntimideerd voelde daar haar extraverte houding en haar grote hoeveelheid kennis. Zij vertelde iets, en toen heb ik gezegd: “ik ben het gedeeltelijk met je eens”. Dat was voor mij een grote stap! En heel verrassend, ze reageerde met: “Goed dat je dat zegt, hoe zou ik het anders kunnen doen?” Dus al die negatieve gedachtes die ik had over haar mogelijke reacties, waren in werkelijkheid heel anders! Dat gaf me meer zelfvertrouwen.

Net als Heloise jezelf meer laten horen?
Dan is onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ misschien wel iets voor jou.

Gewoon durven doen!

Ik kreeg steeds meer positieve reacties. Dat ik meer zelfvertrouwen uitstraal, dat ik meer ontspannen ben en vrolijk. Ik heb kortgeleden met een collega samen een presentatie gegeven aan 40 mensen. Daar zaten ook verschillende managers bij. En dat ging hartstikke goed!

Kijk, de input die ik heb gehad, is voor mij de basis om door te gaan. Ik blijf me ontwikkelen. Ik zou het traject iedereen aanraden. Als je je eigen leerpunten accepteert, is het gewoon een kwestie van durven dóen! Het lef om kennis te maken met jezelf.

25 praktische tips voor meer zelfvertrouwen op je werk

Gratis download

Te weinig zelfvertrouwen kan behoorlijk aan je knagen. Het staat je werkplezier in de weg en het zet je prestaties soms onder druk. Met deze 25 praktische tips en ideeën kun je je zelfvertrouwen een kleine boost geven op je werk.

  • Zet de eerste stap om die onzekerheid aan te pakken
  • Direct te gebruiken op je werk (en prive)
  • Plus elke maand handige tips voor meer zelfvertrouwen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn diensten:

En verder:

Stuur me een email  |  Inschrijven nieuwsbrief  |  Over Henk  |  Wat klanten ervan vinden

AANBEVOLEN ARTIKELEN