Hoe Trea Mitterbauer (ABAB) meer zelfvertrouwen kreeg in haar team

Trea Mitterbauer
Nicolien Bot
Door Journalist
1018 Views

In dit blog vertellen professionals hoe zij zelf vorm hebben gegeven aan hun ontwikkeling en hoe dat hun geholpen heeft in de performance en het werkplezier. Vandaag Trea Mitterbauer van ABAB. Zij deed de 1-op-1 cursus zelfvertrouwen “In 40 dagen meer zelfvertrouwen”.

Ik ben al geen roep-toeter, maar met een nogal solistische manager die weinig ruimte gaf aan mij als specialist, kroop ik steeds meer in mijn schulp.

Op een geven moment had ik echt iets van “laat maar…”. Ik voelde me er niet lekker bij. Toen kwam er een nieuwe manager en die vroeg van een ieder een eigen bijdrage, en ik wist dat ik iets moest doen…

Ik heb wel even gezocht naar iets wat bij me zou passen, en met het coachingstraject “In 40 dagen meer zelfvertrouwen” kwam mijn ontwikkeling in een stroomversnelling.

Geen lange moeizame sessies, maar hands-on en direct aan de gang! En daarnaast gesprekken met een fijne coach die me het gevoel gaf dat ik goed ben zoals ik ben.

Mopperend achter de computer

Ik liet me bijvoorbeeld in een vergadering overschreeuwen, of overdonderen. Heel vervelend, maar dan kroop ik in mijn schulp, of ik verdween mopperend achter de computer.

Ik heb in mijn coaching traject directe handvatten aangereikt gekregen die me helpen. Zoals terugpakken nadat ik me heb laten overdonderen. Gewoon zeggen: “Even terugkomend op mijn vraag….”.

Ik vond het eng, maar ik heb het gedaan, het lukte en dat was zo fijn! Zelfs mijn manager viel het op en gaf me positieve feedback: dat ik extraverter en assertiever was.

Doe maar gewoon….

Eigenlijk is het wel raar, voorheen kabbelde ik maar wat voort. Ik was niet proactief. Ik kom uit een gezin, waarin werd gezegd “Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg”. Deze bescheidenheid die ik meegekregen heb uit mijn jeugd, die draag ik nog steeds mee. Ik vind bescheidenheid zeker een goede eigenschap, maar er zijn momenten dat ik last heb van die bescheidenheid en dat wilde ik niet langer.

En natuurlijk kost het moeite om wat ik gewend was om te buigen. Ik moest echt die drempel over. Maar omdat ik direct in de praktijk in de dagelijkse dingen mijn inzichten en handvatten toe kon passen, merkte ik ook direct verschil. Ik kom nu veel meer uit de verf.

Net als Trea ook werken aan je zelfvertrouwen? 
Misschien is het nu de juiste tijd om onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ te doen.

Mooie gesprekken

Ik dacht dat het zwoegen zou zijn, maar het is veel lichter dan ik dacht. Met kleine stapjes en in dagelijkse dingen maak ik vorderingen.

Ik beantwoord direct mijn mail, maak dingen bespreekbaar, bereid me voor op vergaderingen. Ik voel me zekerder en daardoor pak ik ook meer op; ik krijg er energie van!

Natuurlijk gaat het de ene dag beter dan de andere, maar dit nieuwe dat past mij goed.

Een leuke bijkomstigheid is dat ik, door meer te delen met anderen, ook mooie gesprekken krijg.

Daar geniet ik van. Nog een evaluatie gesprek en dan zit mijn traject er op. Het sparren met mijn coach zal ik wel missen!

25 praktische tips voor meer zelfvertrouwen op je werk

Gratis download

Te weinig zelfvertrouwen kan behoorlijk aan je knagen. Het staat je werkplezier in de weg en het zet je prestaties soms onder druk. Met deze 25 praktische tips en ideeën kun je je zelfvertrouwen een kleine boost geven op je werk.

  • Zet de eerste stap om die onzekerheid aan te pakken
  • Direct te gebruiken op je werk (en prive)
  • Plus elke maand handige tips voor meer zelfvertrouwen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn diensten:

En verder:

Stuur me een email  |  Inschrijven nieuwsbrief  |  Over Henk  |  Wat klanten ervan vinden

AANBEVOLEN ARTIKELEN