Persoonlijk leiderschap & leidinggeven

Leuke blogs met inspirerende tips over persoonlijk leiderschap, situationeel leidinggeven en andere leiderschapsstijlen. Maar ook hoe je praktisch functioneringsgesprekken voert, hoe je beste kunt delegeren en effectief feedback geven aan je mensen. Alvast aan de slag?

ongevraagd advies

Ongevraagd advies geven helpt nooit. Deze 7 wetten werken wel.

Soms is het moeilijk om niet in allerlei oplossingen te schieten als een collega of medewerker op het werk met een probleem bij je komt. Voordat je het weet heb je goedbedoeld en ongevraagd advies gegeven die niet echt helpt om deze persoon zelf na te laten denken en zelf met een oplossing te komen.

Problemen met je baas op het werk? Hoe pak je dat aan?

Problemen met je baas op het werk? Hoe pak je dat aan?

Heb jij ook zo’n baas die meer op zenden staat dan op ontvangen, nooit tijd voor je heeft, behalve als je iets fout hebt gedaan in zijn ogen? Krijg je de wind van voren ook al ligt de fout helemaal niet bij jou en krijg je nooit een complimentje als je iets goed hebt gedaan?

Wil je bevlogen medewerkers die werken met passie? 3 ideeën

Wil je bevlogen medewerkers die werken met passie? 3 ideeën

Ooit wel eens een auto gehuurd en gewassen voordat je hem terugbracht? Waarschijnlijk was je niet zo bevlogen om dat te doen. In dit blog 3 handige ideeën om meer bevlogen medewerkers te krijgen.

leidinggeven introverte medewerker

Hoe kun je beter leidinggeven aan introverte medewerkers? 5 ideeën

Hoe laat je als leidinggevende iedereen tot zijn recht komen, als pak-‘m-beet, de ene helft van je mensen uit extraverte persoonlijkheden bestaat en de andere helft uit introverte persoonlijkheden?

Het 3D-Businessplan voor de nieuwe economie: De uno-box

Henry is de bedenker van de UNO-box en het bijbehorende bronplan. Het is een ander businessplan als fundament voor organisaties en mensen die in de nieuwe economie willen werken.