Ben jij een wa!cker wijf?

Nicolien Bot
Door trainer - coach bij IK overtref me
1546 Views

In mijn vorige blogs heb ik het gehad over vrouwen in spagaat en mannen in moeras. En als je daar de eigenschappen van herkende, kan je alleen maar verzuchten: “Ja, maar dát wil ik niet….”.

En terecht! Het is vermoeiend, het dient jou niet, en het dient zeker je omgeving niet. Wat dan wel?

Voor vrouwen heb ik het antwoord op deze vraag geformuleerd in “Wa!ckere wijven op W.E.G”, waarbij aan de ene kant wordt uitgegaan van de kwaliteiten die vrouwen in huis hebben ten dienste van de maatschappij, en anderzijds over mogelijkheden beschikken om vanuit hun (duurzame) energie te opereren, zodat (chronische) vermoeidheid en/of psychische klachten voorkomen kunnen worden. Het is een pleidooi voor vrouwen die vanuit Waarachtigheid, Eigen wijsheid en Inspiratie hun weg zoeken in de wereld, welke functie ze ook bekleden.

Wat zijn wa!ckere wijven?

Vrouwen die:

 • Waarden als leidraad nemen in hun leven, in plaats van normen
 • Actief hun eigen wijsheid serieus nemen
 • Creatieve expressie zijn van hun individualiteit
 • Keuze-bekwaam in het leven staan
 • Evenwicht en balans zoeken in de hectiek van alledag
 • Rusten in het hier en nu als noodzakelijke voorwaarde beschouwen

Nou, dat is een mond vol… Wellicht heb je onmiddellijk beelden bij wat ik bedoel, maar misschien ga je nog harder zuchten, en denk je: “dat ben ik niet”, “beetje te zweverig”, “ver van me bed” , “gaat me niet lukken”, etc etc. Dat kan ik me heel goed voorstellen!

Ter geruststelling:

 • Je hebt dit al in huis! Je hoeft je alleen maar te herinneren aan jezelf.
 • Het is super concreet en toepasbaar in je eigen leven, dus dat zal ik aan de hand van interviews met wa!ckere wijven toelichten.
 • Het is in je dagelijkse bestaan te oefenen, elk moment van de dag, waar je ook bent, met wie je ook bent
 • Het zijn positieve richtinggevers in je eigen zoektocht, het is geen keurslijf waar je aan móet voldoen

Voorbeeld van een wa!cker wijf

Ik zal een voorbeeld geven van een vrouw die ik jaren geleden heb ontmoet, toen ik helemaal niet bezig was met vermoeide heldinnen of wa!ckere wijven. Zij vertelde mij een persoonlijk verhaal en dat is me altijd bijgebleven. Haar verhaal als eerste toelichting:

Ik logeerde jaren aan een stuk tweemaal per jaar in hetzelfde huisje op Terschelling. De eigenaresse van dat huisje runde haar huishouden, zorgde voor de kinderen en verhuurde fietsen terwijl haar man maanden achtereen werkzaam was op een booreiland. Een eenvoudige vrouw, een vriendelijke vrouw. Toen ik daar weer eens arriveerde met laptop en hond, vertelde ze me dat haar man vier maanden daarvoor werkeloos was geraakt. Van de ene dag op de ander hield zijn werk op, en was hij hele dagen thuis. Hij neerslachtig op de bank, en zij, haar zelfstandigheid gewend, werd daar gek van. Ze zei: “ik heb het drie weken aangekeken.

Zelf wat wa!ckerder worden?
Dan is onze 1-op-1 cursus zelfvertrouwen ‘in 40 dagen je zelfvertrouwen vergroten’ geknipt voor je.

Toen ben ik naar hem toe gegaan en heb gezegd: “dit gaat niet goed, dit helpt ons niet. Er moet wat gebeuren”. En ze vertelde dat ze besloot om samen, van een vervallen schuurtje een dorp verderop, een gasthuisje te maken. Elke dag waren ze daar om acht uur in de ochtend en werkten tot vier uur ’s middags aan het huisje. En na een paar moeizame weken begonnen ze er van te genieten, vonden elkaar weer en waren trots op wat ze maakten. En tegen mij zei ze heel simpel: “Dat was een goed besluit”.

Van wat ik nu weet van andere vrouwen, en van mezelf, kan ik alleen maar zeggen:

Zij was wa!cker.

25 praktische tips voor meer zelfvertrouwen op je werk

Gratis download

Te weinig zelfvertrouwen kan behoorlijk aan je knagen. Het staat je werkplezier in de weg en het zet je prestaties soms onder druk. Met deze 25 praktische tips en ideeën kun je je zelfvertrouwen een kleine boost geven op je werk.

 • Zet de eerste stap om die onzekerheid aan te pakken
 • Direct te gebruiken op je werk (en prive)
 • Plus elke maand handige tips voor meer zelfvertrouwen
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn diensten:

En verder:

Stuur me een email  |  Inschrijven nieuwsbrief  |  Over Henk  |  Wat klanten ervan vinden

Nicolien Bot
trainer - coach bij IK overtref me
AANBEVOLEN ARTIKELEN