Hey time-manager, gebruik de 40 min. aanpak. Just one rule …

Henk Veenhuysen
Door Senior coach
263 Views

Vergeet alle time management regels die je ooit geleerd hebt. Er is maar 1 vraag die je jezelf hoeft te stellen. Nieuwsgierig? In 40 seconden geef ik je het antwoord.

Soms kom ik in mijn werk hele eenvoudige ideeën tegen. Zo kwam ik de onderstaande quote tegen die een heel nieuw perspectief geeft op het concept  time-management. De visie van Wayne sluit in mijn ogen aan bij het beeld wat iedere professional van zichzelf mag hebben; een zelfstandige en onafhankelijke houding om zelf te bepalen wat belangrijk is. Voor zichzelf en voor zijn/haar organisatie.

 Uit:  interview Wayne K. Johnson, 2014

Vraag: Wat is jouw truc voor time management

Het meest simpele antwoord is te proberen om koste wat het kost situaties te voorkomen om tijd te verspillen van jezelf of van een ander. Met betrekking tot mijn persoonlijke time management hanteer ik een hele simpele regel. Het is een soort filosofie of misschien wel een mantra. De focus daarvan ligt in het volgende zinnetje: “Was wat ik in de afgelopen 40 minuten heb gedaan productief en droeg het daadwerkelijk bij aan hetgeen ik waardevol vind.”

De 40 minuten vraag komt letterlijk in mij op als ik bezig ben met mijn werk. Als ik vind dat ik de vraag positief kan beantwoorden dan ga ik door met waar ik mee bezig ben. Als ik vind dat dit niet het geval is dan stop ik ermee en stel ik mijn activiteiten bij. Daarnaast is het in mijn ogen heel belangrijk om je werk de volledige aandacht te geven. Voor mij is dat “in het moment” zijn.

Hoe waardevol waren jouw laatste 40 minuten?

Wil je meer tips over dit onderwerp ontvangen?

Wekelijks schrijf ik of mijn collega's blogs met handige tips en ideeën. Je kunt dan zelf een stap zetten om beter te worden in je werk. Wil je, net zoals ruim 5000 abonnees, 1 keer per maand op de hoogte gehouden worden als er nieuwe tips zijn? Vul dan hieronder je email adres in. Fijne dag, Henk.

  • Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy- en cookie-beleid.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
AANBEVOLEN ARTIKELEN