Elevatorpitch maken voor je sollicitatie? Dit zijn de 5 stappen.

elevatorpitch
Vivian Braat
Door Loopbaancoach bij IK overtref me
11170 Views

Een elevatorpitch is een manier om jezelf in een korte tijd te verkopen. Bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek of bij een netwerk bijeenkomst.  In dit artikel lees je hoe je zo’n elevatorpitch kunt maken.

Onlangs vroeg iemand aan mij “Heb jij ooit een boom zien krimpen?” Meteen had hij mijn aandacht. Hij vertelde verder: “De natuur is bedoeld om te groeien te bloeien en zichzelf te overtreffen. Dit geldt ook voor mensen. En soms, zoals bij sommige planten en bomen, is een goede tuinman nodig.

Niet om de groei te stimuleren met geweld. Het is totaal nutteloos om te trekken aan een grasspriet en dan te denken dat het sneller gaat groeien. Het is veel slimmer om compost te gebruiken, schoon water op de zaden te gieten, onkruid te verwijderen waardoor elke tak voldoende licht krijgt om te kunnen groeien. Hoe ga jij om met de natuur?” Wat doet deze metafoor met jou? De kracht van een metafoor schuilt in de figuurlijke betekenis.

Ik geloof zelf heilig in storytelling. Het spreekt tot de verbeelding en de ontvanger geeft zijn eigen invulling aan het verhaal. Altijd weer verbazingwekkend om te zien hoe dit werkt en hoeveel kracht dit heeft. Het paraat hebben van een elevator pitch in de vorm van een metafoor is dan ook een leuke vorm.

1. Wanneer kan een elevatorpitch van pas komen?

– in een netwerk gesprek,
– bij een sollicitatiegesprek,
– op een feestje
– bij een ontmoeting

Forceer het niet, dit kan averechts werken. Toon oprechte interesse in de ander en je zult zien dat zij geïnteresseerd zijn in jou. Op enig moment zal de ander vragen naar wat jou bezig houdt.

2. Waarvoor heb je een elevatorpitch nodig?

Stel je voor, je bent op een borrel en onverwacht word je voorgesteld aan de directeur van een bedrijf waar jij graag zou willen werken. Of je bent op een bedrijfsuitje en daar maak je kennis met de afdelingsmanager die de goedkeuring moet geven voor jouw promotie. Een van deze heren vraagt naar wat je doet en naar je motivatie. Na een paar seconden is het enige wat je kunt zeggen ”Ja, eh…. ik werk op de binnendienst en heb het goed naar mijn zin…”. Jammer! Je hebt hier de kans van je leven laten liggen. De interesse van de directeur of de afdelingsmanager is niet meer op jou gericht en ze lopen langzaam weg naar een van je collega’s. Wat was er gebeurd als je de heren had kunnen uitleggen wat je doet, voor wie je werkt en wat jouw toegevoegde waarde is? En dit op zo’n enthousiaste manier dat hij echt nieuwsgierig naar je is geworden! Een pitch kan van pas komen in de meest uiteenlopende geplande en ongeplande situaties.

3. Waar moet een elevatorpitch aan voldoen?

Een goede elevator pitch breng je met passie, heeft een prikkelende opening, eindigt met een vraag en duurt maximaal 30 seconden tot 2 minuten(de tijd waarop je met iemand in een lift kunt zitten). Velen onder ons vinden het lastig om over zichzelf te praten. Zeker onder tijdsdruk. Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Een elevatorpitch moet je kunnen dromen. Van boven naar onder en van achteren naar voren. Als je regelmatig oefent met je pitch kun je beter inspelen op onverwachte vragen of momenten.

4. Op welke vragen geeft een elevatorpitch antwoord?

Een elevator pitch geeft antwoord op onderstaande vragen:
• Wie ben ik?
• Wat doe ik en voor wie?
• Welke waarde of voordeel heb ik te bieden aan de toehoorder?

De kern van je antwoorden vat je samen en dan krijg je een elevator pitch. Hierna tref je een voorbeeld aan.

Voorbeeld

Mijn naam is Ineke Willems en ik help mensen bij het verbeteren van hun competenties. Vroeger was ik manager en had een stijl van leidinggeven waarbij ik vertelde hoe de werkzaamheden het best uitgevoerd moesten worden. Nu als coach en trainer stel ik de juiste vragen die leiden naar antwoorden van jezelf, jouw stijl van leiderschap en aangesloten op jouw vaardigheden waardoor een verbetering van binnen uit als vanzelf gaat. Ik help mensen te groeien naar de beste versie van zichzelf. Wil jij ontdekken hoe jij jouw doelen tot persoonlijk succes in een korte tijd kunt bereiken. Sta je hiervoor open?

5. De elevatorpitch natuurlijk presenteren

Onze communicatie wordt voor 55% bepaald door lichaamstaal, 38% door onze stem (intonatie; zacht praten, hard praten, hoge stem, lage stem) en slechts voor 7% door woorden. Er komt dus meer bij kijken dan alleen maar een paar minuten scriptachtig ratelen zonder af te stemmen op je toehoorder. Andere belangrijke elementen uit een elevator pitch zijn dan ook:

  • Houding; neem een actieve houding aan. Sta bijvoorbeeld recht op, kijk je toehoorder aan.
  • Beweging; zet je lichaam in. Benadruk woorden met je handen.
  • Stem; spreek duidelijk, speel met je intonatie, wissel in toonhoogten.
  • Contact/afstemming; wees alert op hoe de ander reageert. Luister actief. Als je gesprekspartner regelmatig knikt of instemmend humt, dan weet je dat je contact hebt. Blijft een (non-verbale) reactie uit, stel dan tussendoor een open toetsvraag zoals “herken je dit….?” of een andere prikkelende vraag. Dit is een heel belangrijke stap die niet vergeten mag worden, want anders weet je niet of datgene wat je te bieden hebt tegemoet komt aan de behoefte van je gesprekspartner.

Omdat je vaak vooraf niet weet waar, bij wie en op welk moment jij jouw elevatorpitch gaat gebruiken is voor de juiste afstemming op je toehoorder, jouw improvisatie in de laatste minuut van het gesprek het belangrijkst.

Dus

Een elevatorpitch is een effectieve manier om bij sollicitaties en het netwerken in korte tijd met iemand kennis te maken. Ik wens je heel veel succes bij het opstellen van jouw eigen elevatorpitch.

25 HANDIGE ZINNETJES VOOR JE SOLLICITATIEGESPREK

De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens het gesprek. In deze checklist krijg je 25 vragen op een presenteerblaadje aangereikt.

  • Handige voorbereiding op je sollicitatiegesprek.
  • Praktisch en direct te gebruiken voor je loopbaan.
  • Plus elke maand handige tips om beter te worden in je werk
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
vragen sollicatiegesprek ebook
Vivian Braat
Loopbaancoach bij IK overtref me
AANBEVOLEN ARTIKELEN