Het 3D-Businessplan voor de nieuwe economie: De uno-box

Henk Veenhuysen
Door Senior coach
1364 Views

Over de nieuwe economie

Kijktijd: 4 minuten

In mijn netwerk kom ik regelmatig bijzondere mensen tegen. Zo ook Henry Mentink. Henry is de geestelijk vader van het Village Trade Center, Hij noemt dat zelf het leuke zusje van het World Trade Center. Het Village Trade Center is de broedplaats voor ideeën voor de nieuwe economie.

De nieuwe economie is een economie die circulair is, die rekening houdt met de draagkracht van de aarde en van de mensen op die aarde. Die Nieuwe Economie vervangt het oude financiële winstdenken door een andere integrale waardebenadering. Naast de financiële telt nu net zozeer de ecologische, sociale en intellectuele waarde.

Henry is mijn maatje van de meditatieschool en nodigt mij regelmatig uit om met hem te sparren over zijn ideeën. Vandaag op deze website ruimte voor de uno-box en het bronplan.

3D Businessplan voor de nieuwe economie

Henry is de bedenker van de UNO-box en het bijbehorende bronplan. Het is een nieuw idee over het leggen van een fundament in je bedrijf waarbij de binnenkant en de buitenkant van je bedrijf logisch bij elkaar komen. Hij claimt dat je met dit businessplan eigenlijk nooit failliet kunt gaan. In de video legt hij uit hoe de uno box en het bronplan gebruikt worden om organisaties in de nieuwe economie op te zetten.

NB: het bronplan en de Uno-box kun je aanschaffen op de website van het Veerhuis. Ik heb hem al!

25 handige zinnetjes om te coachen op je werk

In veel gevallen kom je op je werk in een coach-situatie terecht omdat een medewerker om hulp vraagt. Natuurlijk wil je helpen. Met deze 25 resultaatgerichte vragen komt je medewerker gegarandeerd een stap verder.

  • Help je medewerker op een constructieve wijze
  • Direct te gebruiken in de praktijk
  • Plus elke maand handige leidinggevende tips
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
25 tips coachen coaching
AANBEVOLEN ARTIKELEN