Cursus leidinggeven (1-op-1)

Versterk je leiderschap

Zoek je een 1-op-1 cursus leidinggeven met een persoonlijke coach?  Dan is onze individuele aanpak iets voor jou. Werk gericht aan je situationeel & persoonlijk leiderschap. Je kunt snel aan de slag en je ziet in 40 dagen snel resultaat.

Versterk je leiderschap

Zoek je een 1-op-1 cursus leidinggeven met een persoonlijke coach?  Dan is onze individuele aanpak iets voor jou. Werk gericht aan je situationeel & persoonlijk leiderschap. Je kunt snel aan de slag en je ziet in 40 dagen snel resultaat.

Cursus leidinggeven

€1850,- (excl. BTW)

 • 1-op-1 training met een eigen coach
 • Gratis kennismaking
 • Waardering: 9,1

Heb je vragen?

Te weinig zicht op je eigen leiderschapsstijl en het effect daarvan?

Heb je moeite om de juiste leiderschapsstijl te ontdekken en sta je wat in dubio over je eigen aanpak? Zie je te weinig effect bij het feedback geven aan je medewerkers waardoor je team te weinig groeit? Vindt je het lastig om te delegeren omdat je twijfelt of het wel goed komt met het resultaat?

Je hebt wellicht te weinig zicht op je eigen leiderschapsstijl en het effect daarvan op je mensen. Dat alles maakt je rol als leidinggevende minder plezierig.

Je overweegt daarom een cursus leidinggeven om dit probleem in 1 keer goed op te lossen. Je wilt graag snel en merkbaar verbetering.

Een klassikale cursus leidinggeven is niet ideaal. Je zoekt meer een aanpak op maat, afgestemd op jou en liefst met persoonlijke begeleiding. Je wilt immers sparren over jouw specifieke casuïstiek met focus op je team en een aanpak die goed bij je past.

Dat is precies wat onze individuele cursus leidinggeven je biedt. In dit traject werk je samen met je persoonlijke coach aan de verbetering van je leidinggevende kwaliteiten.

Resultaat

Na afloop van dit traject

 • Heb je zicht op jouw leiderschapsstijl en het effect daarvan op anderen
 • Weet je hoe je jouw stijl sterker maakt
 • Heb je praktische tools om samen met je team aan de slag te gaan
 • Heb je ideeën om de samenwerking / collegialiteit te bevorderen
 • Kun je lastige situaties met medewerkers en/of managementteam collega’s aanpakken
 • Is het vertrouwen in jezelf als leidinggevende merkbaar groter

Dit heb je allemaal voor elkaar gekregen omdat je hebt geoefend in de praktijk met concrete opdrachten die bij je passen. Je hebt daarbij hulp gehad van je persoonlijke coach. We geloven dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in de juiste richting. Dat zetje geven wij je met alle plezier.

Waarom 40 dagen?

Wist je dat nieuw gedrag al na 40 dagen fysiek en blijvend zichtbaar is in de vorm van nieuwe paden in je hersenen? Deze nieuwe paden (neurale netwerken) ontstaan als je veelvuldig oefent in de praktijk. Precies wat je doet in deze 1-op-1 cursus leidinggeven!

“Ik ben concreter en directer geworden”

“Een van de dingen die ik meteen vanaf de start van het traject ben gaan doen, is feedback geven. Ik ben concreter en directer – naar mijn collega unitmanagers én naar medewerkers. Zonder iemand iets te verwijten, benoem ik dingen die anders kunnen. Teamleden vinden die positieve, maar duidelijke benadering prettig. De aandacht gaat naar het leermoment.”

Brenda Hanff

unitmanager | Jeroen Bosch Ziekenhuis

De persoonlijke aanpak maakt deze cursus leidinggeven zo effectief

Zoals gezegd: we werken 1-op-1. Dus geen dagen met een groep in een lokaaltje, waar de aandacht verdeeld wordt over meerdere deelnemers. Wat je wel krijgt, zijn individuele sessies met je eigen persoonlijke, NOBCO gecertificeerde coach.

We stemmen het programma exact af op wat je nodig hebt als leidinggevende:

 • Wil je zicht hebben op de verschillende leiderschapsstijlen en hoe jij die kunt gebruiken?
 • Wil je meer effect halen uit het functioneringsgesprek met je medewerker?
 • Wil je persoonlijk leiderschap versterken en daarmee groeien in je rol?
 • Wil je beter leren hoe situationeel leiderschap voor jou het beste werkt?
 • Wil je beter de aspecten van teamcoaching en/of coachend leidinggeven onder de knie krijgen?
 • Wil je het feedback geven en ontvangen in je team versterken en zoek je daarin een aanpak?
 • Wil je beter leren delegeren en begrijpen hoe je daarbij het resultaat en de voortgang kunt bewaken?
 • Wil je je eigen coachingsvaardigheden effectief en zichtbaar versterken?
 • Wil je samenwerken met collega’s / medewerkers vanuit je rol intensiveren?

Waar je ook op vastloopt: we gaan het aanpakken én oplossen. Al na de eerste sessies merk je het verschil.

“Ik kan het daar laten waar het hoort”

Ik kan nu met meer afstand nadenken over hoe ik medewerkers mee kan laten bewegen richting een bepaald resultaat. Ik kan uitleg aanbieden, maar het dáár laten waar het hoort…. Kortom het is nu veel prettiger om met mij te communiceren.

Herman van der Klooster

teamleider | HW WONEN

Programma

Hoe ziet deze individuele cursus leidinggeven eruit?

We stemmen het traject af op jouw persoonlijke doelen, je werkplek en je professionele rol. Dus geen psychologische praatjes, rollenspellen of gegraaf in je verleden. We kijken naar het hier en nu, en wat jij daarin nodig hebt.

We werken met een mix van persoonlijke gesprekken, praktische oefeningen voor op de werkplek, digitale leerstof en mail- en telefonisch contact naar behoefte.

Concreet is het programma als volgt ingericht:

 • Intakegesprek
 • 360 graden leiderschaps-assessment voor inzicht in je gedrag
 • 7 (online) gesprekken van 60 minuten
 • Indien gewenst en in onderling overleg plannen we het 1e gesprek face to face
 • 1 borgingsgesprek na 3 à 4 maanden
 • Voorbereiden en uitvoeren van oefenopdrachten
 • Praktische tips en handvatten
 • Contact met je coach na afloop van het traject
 • Evaluatie en (indien gewenst) certificaat

Je krijgt dus alles wat je nodig hebt om de verandering te realiseren die je wilt, gebaseerd op een zorgvuldige intake. We werken aan je leidinggevende competenties, halen drempels weg en we zorgen voor nieuw gedrag waarmee je je werkende en leidinggevende leven leuker, bevredigender en succesvoller maakt.

“Ik kon echt bij mezelf blijven, dat was prettig”

Wat ik prettig vond, was dat ik in dit traject volledig bij mezelf kon blijven. Ik heb geleerd dat het heel goed mogelijk is om zowel aardig als consequent te zijn, al is dat voor het gevoel soms tegenstrijdig. Dat geeft niet alleen voor mij maar ook voor het team een duidelijke lijn.

Izaak Clarisse

Unithoofd Dialyse | Ziekenhuis

Voor wie

Voor wie is dit programma geschikt?

De 1-op-1 cursus leidinggeven is er voor jou als leidinggevende professional met een mbo+-, hbo- of wo-niveau.

Je werkomgeving is dynamisch. Je hebt veel contact met collega’s en/of klanten, en (goede) communicatie is belangrijk – voor het werk, maar ook voor jezelf.

Je bent er je heel erg van bewust dat verbetering van je leidinggevende competenties het verschil kan maken in je professioneel functioneren, en misschien ook op andere gebieden.

Dat bewustzijn komt niet uit de lucht vallen, je loopt er al langer mee rond en je beseft dat het zich niet vanzelf gaat oplossen.

Goed leidinggeven is belangrijk voor je en daarom wil je daaraan werken en er je schouders eronder zetten, maar wel met gerichte, professionele ondersteuning.

Locatie & kosten

Waar vindt deze 1-op-1 cursus plaats?

In dit 1-op-1 traject leidinggeven kun je kiezen tussen via zoom/teams/skype of face to face. De meeste deelnemers kiezen voor zoom, teams of skype vanuit praktisch oogpunt. Kies je voor face to face dan bespreek je samen met de coach op welke locatie de coachgesprekken plaatsvinden.

Je voordelen:

 • Weinig / geen reistijd
 • Effectief gebruik van je tijd
 • 1-op-1 aandacht voor jou

Kosten

Wat is je investering?

In termen van netto tijdsbesteding is dit traject de meest efficiënte en effectieve manier om je persoonlijk leiderschap en leidinggevende competenties te verbeteren. We geloven niet in fluff – alles in het traject is gericht op resultaat. Daarom zie je dat resultaat ook in zo’n korte tijd.

De prijs van dit traject is € 1.850,- exclusief btw. Of je dat nu vanuit je opleidingsbudget, werkgeversbijdrage of uit eigen zak betaalt: deze investering blijft je tot aan je pensioen rendement opleveren.

Want het is simpel: een leiderschapsstijl die je telkens weer kunt toepassen als de situatie daarom vraagt, zorgt ervoor…

 • dat je als leidinggevende zichtbaar bent op de momenten dat het telt
 • dat je over je eigen schaduw heen kunt stappen
 • dat je de regie neemt over je werkdag, je functie, je loopbaan
 • dat je jezelf de mogelijkheid geeft je volledige potentieel te benutten

Dit is de echte betekenis van een persoonlijke, eigen leiderschapsstijl en dat maakt een verschil van dag en nacht in je (werkende) leven.

Inschrijven

Wil je je inschrijven voor deze 1-op-1 zelfvertrouwen cursus maar eerst even kennismaken? Of heb je vragen en wil je overleggen met me?

Plan dan een vrijblijvende, telefonische kennismakingsafspraak met mij.

Ik beloof je dat dat geen oppervlakkig praatje wordt. Ik vind het belangrijk dat je – in vrijheid – een goede keuze maakt. Daarom neem ik graag de tijd voor al je vragen.

Dit zeggen onze klanten

9.1

Klantwaardering

Deelnemers waarderen dit traject met een 9.1

95%

Aanbeveling

95% beveelt dit traject aan bij collega of vriend(in)

2003

KWALITEIT

Nederlandse Orde van Beroepscoaches sinds 2003

Sinds 2003

Veelgestelde vragen

Ik wil eerst kennismaken voordat ik beslis. Kan dat?

Zeker! Ik raad je het zelfs aan. Je krijgt dan beter een idee of deze 1-op-1cursus leidinggeven goed bij je past, of we een klik hebben en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast. Plan een kennismakingsgesprek.

Kan ik aan meer dan 1 leerpunt werken?

Jazeker, dit komt vaker voor dan je wellicht denkt. Bijvoorbeeld: je wilt als leidinggevende leren om met meer effect te beïnvloeden in specifieke situaties. Tegelijkertijd wil je je vertrouwen als leidinggevende een boost geven. Omdat het traject precies op jou is afgestemd is een 2e leerpunt geen enkel probleem.

Op welke locatie is deze 1-op-1 cursus leidinggeven?

In deze 1-op-1 cursus leidinggeven kun je kiezen tussen via zoom, skype of telefoon of face-to-face. De meeste deelnemers kiezen voor zoom, skype of telefoon vanuit praktisch oogpunt omdat ze dan geen reistijd hebben.

Kan ik mijn persoonlijk budget inzetten?

Dat kan. Je persoonlijk budget kan zonder meer worden ingezet om deze training te kunnen betalen. Je regelt dat vaak via je leidinggevende of je HR adviseur. Mocht je persoonlijk budget niet helemaal genoeg zijn dat kun je altijd in overleg met je leidinggevende bespreken of jouw organisatie ook een gedeelte wil betalen.

Hoe schrijf ik me in, wanneer kan ik starten?

Voordat je beslist kan ik me voorstellen dat je eerst even (telefonisch) kennis wilt maken om te kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Als dat niet zo is, dan vertel ik het ook. Je zit dus nergens aan vast. Mocht je verder willen dan maak ik een voorstel. Dit voorstel mail ik naar je. Zodra het voorstel geaccordeerd is kan het traject starten.

Is deze 1-op-1 cursus leidinggeven geschikt voor mij?

De 1-op-1 cursus leidinggeven is er voor jou als leidinggevende professional met een mbo+-, hbo- of wo-niveau. Je werkomgeving is dynamisch. Je bent er je heel erg van bewust dat verbetering van je leidinggevende competenties het verschil kan maken in je professioneel functioneren, en misschien ook op andere gebieden. Dat bewustzijn komt niet uit de lucht vallen, je loopt er al langer mee rond en je beseft dat het zich niet vanzelf gaat oplossen. Goed leidinggeven is belangrijk voor je en daarom wil je daaraan werken en er je schouders eronder zetten, maar wel met gerichte, professionele ondersteuning.

Heb je een niet goed geld terug garantie?

Mocht je na de 1e bijeenkomst het idee hebben dat deze 1-op-1 cursus leidinggeven niet voor je gaat werken dan kun je de cursus zonder voorwaarden opzeggen. Jij of je organisatie krijgt dan gewoon het geld terug. Je maakt dit kenbaar aan de coach. Vanzelfsprekend willen we ervan leren dus het is natuurlijk wel fijn als je een toelichting wilt geven. maar dit is niet verplicht.

Wat als ik nog meer vragen heb?

Geen probleem. Ik ben er voor je om je te helpen. Stuur me een bericht of bel me en stel je vraag.

Gratis kennismaken

Het verplicht je tot niets

Goed dat je deze 1-op-1 cursus leidinggeven overweegt. Laten we eerst vrijblijvend kennis maken om te kijken of het klikt en of ik je kan helpen. Maak hieronder een afspraak in mijn agenda.

Na ons gesprek:

 • Weet je precies of deze training bij je past
 • Heb je een goed idee hoe deze1-op-1 training in zijn werk gaat
 • Weet je wat je nodig hebt om snel te kunnen starten

“Ik kom beter tot mijn recht in het managementteam”

Door me te concentreren op mijn talent als leidinggevende heb ik een positief effect gezien op hoe ik onderwerpen beleef. Hierdoor voel ik me meer op mijn plaats en weet ik dat ik wordt gewaardeerd voor mijn bijdrage in projecten. Ik kan nu ook veel gemakkelijker vervelende onderwerpen en gesprekken relativeren en accepteren in het managementteam.

Peter Bosma

Teamleader Data Services & Document Services | ALPHABET